Hazaengedte a luxushotelben raboskodó rokonait a szaúdi trónörökös

külföld
2018 január 27., 10:48
comments 52

Hazatérhetett a szaúdi királyi család több tagja abból a rijádi szállodából, ahová még november elején zárta be őket Mohamed bin Szalman herceg, az agg szaúdi király kijelölt utódja. 

November elején a herceg lényegében puccsot hajtott végre, amikor a Szaúd család legbefolyásosabb és leggazdagabb tagjait elfogatta, és az ország elitjéből további százakat záratott börtönbe korrupció vádjával.

Most szombatra virradóra a család legfontosabb tagjai közül többen is hazatérhettek. A BBC információi szerint igen jelentős váltságdíjat kellett fizetniük, és többüknek komoly részt kellett átadniuk cégeikből.

Ebbe a szállodába zárta a koronaherceg a szaúdi elit befolyásosait 2017 novemberében.
photo_camera Ebbe a szállodába zárta a koronaherceg a szaúdi elit befolyásosait. Fotó: FAYEZ NURELDINE/AFP

Hazatérhetett a család Nyugaton legismertebb tagja, Alvalid bin Talal herceg is, akinek 86 éves édesapja éhségsztrájkkal küzdött a szabadulásáért. Talal azt nyilatkozta hazatérése után, hogy bízik abban, hogy minden vád alól tisztázni tudja magát, és arra számít, hogy Kingdom Holding nevű óriási alapját sem veszik el tőle. Az alapon keresztül a Twittertől az Apple-ig a Citigroupon át számos jelentős nyugati cég nagyrészvényese.

Állítólag akik még a Ritz-Cartlonban vannak bezárva, azoknak február 14-ig van idejük letenni a váltságdíjat, különben börtönbe kerülnek. Valentin-napon már nem dúsgazdag rabok, hanem fizető vendégek foglalhatják el a lakosztályokat. (BBC, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.