Körömvágó csipeszek miatt vesztegel Észak-Koreának küldött két konténer egészségügyi szállítmány

külföld
2018 január 27., 20:55
comments 80

Körömvágó csipeszek miatt vesztegel hetek óta kínai kikötőben két konténernyi, Észak-Koreának szánt egészségügyi szállítmány, adta hírül szombaton az AP amerikai hírügynökség.

A küldemény zöme olyan tisztasági csomagokból áll, amelyek gümőkorban vagy májgyulladásban szenvedő fertőző betegek ellátásánál használatosak. 

Ezek természetesen nem szerepelnek az Egyesült Nemzetek Észak-Koreát - annak atom- és rakétaprogramja miatt - sújtó tilalmi listáján. 

A fémből készült termékek viszont igen, mert azok esetleg segíthetik Észak-Koreát atom- és rakétaprogramjainak megvalósításában. A körömvágó csipeszek ezzel nemigen fenyegetnek, ám a kínai vámtisztek bürokratikus tanácstalansága miatt a szállítmány jó ideje nem moccan, és egyelőre nem tudni, eljut-e egyáltalán Észak-Koreába.

A rakományt a Korea Keresztény Barátai nevű szervezet küldte. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.