Naponta már csak egyetlen menekült léphet be a tranitzónába

Eddig sem volt könnyű menekültkérelmet benyújtani Magyarország déli határán, de a rendszer az elmúlt napokban egészen elképesztően nehézkessé vált a HVG információi szerint.

Szerbia felől csak az úgynevezett tranzitzónába lehet belépni, ami a magyar szervek szerint még nem az igazi Magyarország, hanem egy olyan senki földje, ahonnan visszaküldik Szerbiába azokat, akik az itteni hatóságok szerint nem jogosultak valamilyen védelemre. 

A röszkei tranzitzóna.Fotó: Botos Tamás/444

Eddig is hónapokat kellett várnia a szerb oldalon ahhoz, hogy valaki bejusson a zónába, és ott hivatalosan oltalmat kérjen Magyarországtól, mert naponta 10 főt fogadtak csak.

Az elmúlt napokban viszont naponta már csak egy fő léphet be.

Állítólag a  Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal számítógépes rendszerével vannak gondok. (HVG)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.