Naponta már csak egyetlen menekült léphet be a tranitzónába

migráció
2018 január 27., 07:26
comments 94

Eddig sem volt könnyű menekültkérelmet benyújtani Magyarország déli határán, de a rendszer az elmúlt napokban egészen elképesztően nehézkessé vált a HVG információi szerint.

Szerbia felől csak az úgynevezett tranzitzónába lehet belépni, ami a magyar szervek szerint még nem az igazi Magyarország, hanem egy olyan senki földje, ahonnan visszaküldik Szerbiába azokat, akik az itteni hatóságok szerint nem jogosultak valamilyen védelemre. 

A röszkei tranzitzóna.
photo_camera A röszkei tranzitzóna. Fotó: Botos Tamás/444

Eddig is hónapokat kellett várnia a szerb oldalon ahhoz, hogy valaki bejusson a zónába, és ott hivatalosan oltalmat kérjen Magyarországtól, mert naponta 10 főt fogadtak csak.

Az elmúlt napokban viszont naponta már csak egy fő léphet be.

Állítólag a  Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal számítógépes rendszerével vannak gondok. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.