Naponta már csak egyetlen menekült léphet be a tranitzónába

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Eddig sem volt könnyű menekültkérelmet benyújtani Magyarország déli határán, de a rendszer az elmúlt napokban egészen elképesztően nehézkessé vált a HVG információi szerint.

Szerbia felől csak az úgynevezett tranzitzónába lehet belépni, ami a magyar szervek szerint még nem az igazi Magyarország, hanem egy olyan senki földje, ahonnan visszaküldik Szerbiába azokat, akik az itteni hatóságok szerint nem jogosultak valamilyen védelemre. 

A röszkei tranzitzóna.Fotó: Botos Tamás/444

Eddig is hónapokat kellett várnia a szerb oldalon ahhoz, hogy valaki bejusson a zónába, és ott hivatalosan oltalmat kérjen Magyarországtól, mert naponta 10 főt fogadtak csak.

Az elmúlt napokban viszont naponta már csak egy fő léphet be.

Állítólag a  Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal számítógépes rendszerével vannak gondok. (HVG)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.