Federer könnyek közt, elcsukló hangon köszönte meg mindenkinek

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Nagy meccsen gyűrte le a horvát Marin Cilicet vasárnap Roger Federer, ezzel hatodszor nyerte meg az Australian Opent, az ausztrál nyílt teniszbajnokságot Melbourne-ben, összesen pedig huszadik Grand Slam-döntőjét nyerte meg a harmincból. Érthető, hogy a svájci klasszis meghatódottan vette át a trófeát a Rod Laver arénában, ahol minden mondatát üdvrivalgás fogadta. Federer hangja többször is elcsuklott a beszéd során, könnyezett, a végén szinte teljesen elcsuklott a hangja. A svájci teniszező megköszönte mindenkinek, aki segítette pályafutása során: csapatától a verseny szervezőin keresztül a szurkolókig, de még az ellenfél stábjának is volt néhány kedves szava. 

Federer az elmúlt egy évben három GS-trófeát is nyert, a 2017-es Australian Open és Wimbledon után győzött vasárnap ismét. Nagy teljesítmény ez egy 36 éves teniszezőtől, aki 2012 után öt éven keresztül nem tudott döntőt nyerni, hát- és térdsérülések is hátráltatták, ebben a periódusban sokan leírták. Éveken keresztül úgy tűnt, Federernek nincs esélye megszerezni a 20. trófeát. Vasárnap megszerezte. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.