Nem egyszerű számlát kapni a kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos cégénél

POLITIKA
2018 január 29., 07:02
comments 192

Alig két hete derült ki, hogy a Szatmáry Kristóf kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos és közeli rokonai tulajdonában álló Szatmáry Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. adata cég feltűnt a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató cégek listáján. A fideszes politikus akkor a könyvelője figyelmetlenségével magyarázta a kínos hibát.

A 24.hu munkatársai most Szatmáryék XVI. kerületi zöldség-gyümölcs boltjában próbálták ki, hogy vajon szabályosan működik-e az üzlet, de azt tapasztalták, hogy

 „12-ből 9 esetben a bevételt nem ütötte be az eladó az online pénztárgépbe, csak betette a nyitva levő pénztárgép érméket, bankjegyeket tároló részébe”.

Szatmáry Kristóf kereskedelempolitkáért felelős miniszteri biztos, itt még a BKIK elnökeként
photo_camera Szatmáry Kristóf kereskedelempolitkáért felelős miniszteri biztos, itt még a BKIK elnökeként.

A lap beszámolója szerint csak akkor kaptak nyugtát, amikor kifejezetten kérték. Amikor a lap megkereste Szatmáryt és a két családi céget, a miniszteri biztos az ügyvédjén keresztül szólította fel őket, hogy ne jelentessék meg a cikket, különben pert indítanak. Az ügyvéd hangsúlyozta azt is, hogy Szatmáry Kristóf ugyan tulajdonosa a cégnek, de nem ügyvezetője, így nem vesz részt a társaság ügyvezetésében, operatív irányításában, nem ad utasítást és nem kéri számon a cégének a munkavállalóit. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.