Nem egyszerű számlát kapni a kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos cégénél

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Alig két hete derült ki, hogy a Szatmáry Kristóf kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos és közeli rokonai tulajdonában álló Szatmáry Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. adata cég feltűnt a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató cégek listáján. A fideszes politikus akkor a könyvelője figyelmetlenségével magyarázta a kínos hibát.

A 24.hu munkatársai most Szatmáryék XVI. kerületi zöldség-gyümölcs boltjában próbálták ki, hogy vajon szabályosan működik-e az üzlet, de azt tapasztalták, hogy

 „12-ből 9 esetben a bevételt nem ütötte be az eladó az online pénztárgépbe, csak betette a nyitva levő pénztárgép érméket, bankjegyeket tároló részébe”.

Szatmáry Kristóf kereskedelempolitkáért felelős miniszteri biztos, itt még a BKIK elnökeként.

A lap beszámolója szerint csak akkor kaptak nyugtát, amikor kifejezetten kérték. Amikor a lap megkereste Szatmáryt és a két családi céget, a miniszteri biztos az ügyvédjén keresztül szólította fel őket, hogy ne jelentessék meg a cikket, különben pert indítanak. Az ügyvéd hangsúlyozta azt is, hogy Szatmáry Kristóf ugyan tulajdonosa a cégnek, de nem ügyvezetője, így nem vesz részt a társaság ügyvezetésében, operatív irányításában, nem ad utasítást és nem kéri számon a cégének a munkavállalóit. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.