Netanjáhúnak nem tetszik, hogy Putyin az irániakkal szövetkezik

külföld
2018 január 29., 09:47
comments 55

Az izraeli miniszterelnök hétfőn Moszkvába repül, hogy elmondja Vlagyimir Putyin elnöknek, mennyire nyugtalanítja, hogy az iráni hadsereg tartósan berendezkedik a szomszédos Szíriában. Izrael attól tart, hogy a Hezbollah nevű szervezet iráni segítséggel rakétaállomásokat telepít Libanonba.

Indulás előtt Benjámín Netanjáhú arról beszélt, hogy tiltakoznak az iráni katonai jelenlét, és tenni is fognak ellene. Putyin szava fontos térségben, mert a szír kormány iráni és orosz támogatással harcol a lázadók ellen.

Az izraeli miniszterelnök elmondta, hogy rendszeresen találkozik az orosz elnökkel, hogy biztosítsák a katonai együttműködést az Izraeli Védelmi Erők és a Szíriában állomásozó orosz csapatok között. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.