Tízméteres hóemberre írt Székelyföld felirat miatt tört ki perpatvar Csíkbánkfalván

A maszol.ro számolt be róla, hogy elkészült Fúka, a csíkbánkfalvi óriáshóember, de a vasárnapi átadása nem volt felhőtlen. A hóembert hét helyi srác emelte, szerintük ez a világ legnagyobb, kézzel épített hóembere, végül 10,2 méter magasan fejezték be. 

Tíz nap alatt lettek kész vele, sokan jártak ki a környékről nézni az épülő Fúkát, többen be is segítettek: voltak, akik havat hordtak, más egy vacsorát fizetett a srácoknak. A vasárnapi átadásra ezer ember gyűlt össze a beszámolók szerint, de az egyik készítő, Csiszér Gábor így sem volt maradéktalanul boldog: szombat éjjel valaki egy nagy 'Hajrá Székelyföld' feliratot írt fel a hóemberre, amit Gábor letörölt, mert szerinte nem egy hóember való arra, hogy valaki kinyilvánítsa a nemzetiségét. De a feliratos hóemberről készült fénykép ekkor már terjedni kezdett. 

Ráadásul Gábor elmondása szerint a feliratot felvivő helyi férfi az átadón is megjelent, és folyamatosan szidta a hétfős csapatot, majd egy román tévécsatornának azt mondta, hogy ő irányította a munkálatokat. A fiatalok nem beszélnek jól románul, így nem is értették, mit mond pontosan: 

 „Valóban segített egy keveset nekünk ő is, de hogy képes ilyent hazudni egy országnak?” – kérdezte Gábor. 

Majd a férfi vasárnap este újra felfestette a „Hajrá Székelyföld!” feliratot a hóemberre, amit aztán Gábor újra letörölt. A lapnak elmondta, hogy ha még egyszer felkerül a felirat, akkor jogi lépéseket is megfontol majd. Gábor elmondása szerint csapatukat is megosztja a felirat, volt közöttük, aki szerint nem kellett volna letörölni. „Néhányan ellenem fordultak ebben az ügyben, mert ők is nagy székelyek”. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.