A CIA igazgatója szerint az oroszok a novemberi, félidős választást is megpróbálják befolyásolni

külföld
2018 január 30., 04:04
comments 4

Az Egyesült Államok hírszerzése és a vele szövetségben dolgozó külföldi partnerek mára elég tiszta képet alkottak, hogy mire készül Észak-Korea, mondta a CIA igazgatója a BBC-nek adott interjújában. Mike Pompeo szerint a diktatúra "alig néhány hónapon belül képessé válhat arra, hogy atomfegyverével elérje az Egyesült Államokat." Hozzátette: Trump és csapata ezt a tényt ismerik és szem előtt tartják, tudják, mekkora veszélyt jelent Kim Dzsong Un a világra. Arra a kérdésre, hogy lehetséges-e a diktátor likvidálása, azt válaszolta, hogy "sok minden lehetséges."

Kim Dzsongun 2015. június 16-án.
photo_camera (KNS / KCNA / AFP) Fotó: KCNA via KNS/AFP

Pompeo Oroszországról elmondta, hogy az orosz "információs kampányoknak hosszú történelmük van, ez nem újdonság." Szerinte természetes, hogy megpróbálják befolyásolni a novemberben esedékes amerikai időközi törvényhozási választásokat. 

"Ettől a fenyegetéstől nem fogunk megszabadulni, az oroszok ezt régóta művelik, és teljes mértékben számítok arra, hogy a továbbiakban is rajta lesznek ezen,"

mondta. Hozzátette: bízik abban, hogy az Egyesült Államok képes lesz szabad és igazságos választások megrendezésére, és az orosz beavatkozási kísérleteknek "a megfelelően robusztus" feltartóztató eszközök miatt nem lesz jelentős hatásuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.