Federer 2020-ban még nekivágna az olimpiának

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: PETER PARKS/AFP

A hétvégén hatodik Australian Open győzelmét, összesen huszadik Grand Slam-trófeáját is begyűjtötte a svájci Roger Federer. A 36 éves teniszező 2012 óta egészen a tavalyi melbourne-i tornáig egy nagy tornát sem tudott nyerni, az elmúlt egy évben viszont behúzott hármat is.

Adta magát az újságírói kérdés, meddig lehet ilyen szinten játszani, meddig marad pályán Federer. A svájci egyelőre biztosan nem csatlakozik a válogatotthoz a Davis-kupában, de a stábja azzal számol, hogy 2020-ban Tokióban mindenképp megpróbálja megszerezni gyűjteményéből az egyetlen hiányzó darabot, az olimpiai aranyat. 

Egyelőre nagy riválisai mind sérüléssel küzdenek: Rafael Nadal és Stan Wawrinka a térdével, Novak Djokovics a könyökével, Andy Murray a csípőjével szenved. Az biztos, hogy az olimpiára mind felfújják majd magukat, Federer akkor már 39 éves lesz. A svájci hétfőn nyilatkozott erről még Melbourne-ben:

"Fogalmam nincs meddig tudok játszani, őszintén. Három GS-t nyertem egy év alatt, magam sem hiszem el. Éhesnek kell maradni, beosztani az erőt, és bármi lehet. A kor nem számít. Az csak egy szám." 

Federer egyértelművé tette, hogy idén sem fog minden lehetséges versenyen elindulni, csak a kiemelteken, de a visszavonulás még nem foglalkoztatja:

"Élvezem az edzéseket és a versenyeket, imádom és büszke vagyok a stábomra. Jobb és boldogabb játékossá tesznek nap mint nap. A legfontosabb a feleségem. Ő teszi lehetővé a sikereket, a támogatása nélkül évek óta sehol se lennék, ameddig ő boldogan utazik velem, és segít a gyerekekkel, addig csinálom. Nélkülük nem bírom ki két hétig sem." (Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.