Soros György alibizik, meg se próbálja befolyásolni a magyar bíróságokat

jog
2018 január 30., 09:25
comments 43

photo_camera Handó Tünde Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az Origónak adott terjedelmes interjút az Országos Bírói Hivatalt vezető Handó Tünde, aki az Országos Bírói Tanács új tagjairól és a hivatal előtt tornyosuló feladatokról, kihívásokról és nehézségekről beszélt. Újdonságként Handó azt említette, hogy hamarosan viszonylag jelentősen, akár 200-zal is megnőhet a közigazgatási bírói kar létszáma.

Az interjú nagyobbik fele inkább csak a bírói kar belső viszonyaiban jártasak számára izgalmas, csak a végére marad kis politikai színes. 

Arra a kérdésre, hogy Soros György befolyásszerzési kísérleteivel kapcsolatban indult-e bírósági vizsgálat, Handó azt mondja, 

"Nem indult vizsgálat, és erre nem is volt szükség. 2016-ban összesen 528 képzést szerveztünk 25 ezer résztvevővel, ehhez képest volt egy kétszer egy napos rendezvény, egy civil szervezet projektjének részeként a gyűlölet-bűncselekmények témájában. Ezen összesen 19 bíró és 20 ügyész vett részt. Ez nem jelent semmilyen veszélyt a bírói karra."

Nem árt viszont résen lenni, mert az ellenséges sajtó hordoz kockázatot. Sajnos konkrétumokról nem esik szó:

"Valós veszélyt jelentenek ugyanakkor azok a szervezettnek tűnő sajtótámadások, amelyek a bírósági szervezetből származó álhírekből próbálnak botrányt kavarni. Ez a teljes bírósági szervezet és 11 ezer ember munkájának eredményét veszélyezteti."

(Origo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.