Orbán Viktor törlesztett és picit kuporgatott tavaly

POLITIKA
2018 január 31., 19:32
comments 204

Időben leadta vagyonnyilatkozatát Orbán Viktor – közölte szerdán este az MTI-vel a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan. (A nyilatkozatott itt lehet elolvasni.) 

Orbán anyagi helyzete alig változott 2017-ben: megtakarítása 742 ezer forintról 993 ezer forintra nőtt, a családi házukra felvett hitelt pedig tovább törlesztették, a tartozás így 4 783 328 forint (tavaly még 5 millió 999 694 tartozása volt hátra a 20 milliós jelzáloghiteléből. Havasi szerdán kijelentette: „Orbán Viktor vagyonnyilatkozata törvényes, teljes és hiteles, aki mást állít, hazudik”. A Direkt36 korábban bemutatta, hogy milyen pontatlanságok szerepelnek Orbán nyilatkozatában.

Orbán nyilatkozatából kiderül az is, hogy már csak két gyereke, Róza és Flóra lakik vele. Sára és Gáspár elköltözött otthonról.

A miniszterelnökkel együtt vagyonnyilatkozatot ad le feleséges, de az ő nyilatkozata nem nyilvános. Orbán anyagi helyzetében az elmúlt években alig történt számottevő változás a vagyonnyilatkozatai alapján, néhány családtagjának azonban elég jól megy az utóbbi időben. A Direkt36 több cikkben foglalkozott vele, hogyan gazdagodnak állami beruházásokból az Orbán Viktor apjának és testvéreinek érdekeltségébe tartozó cégek, és bemutatta azt is, hogyan jutott rendkívül értékes állami megbízásokhoz a miniszterelnök vejének korábbi cége. Utóbbi megbízásokat az EU csalás elleni hivatala is vizsgálta és több szabálytalanságot talált a beruházások odaítélésénél.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.