A GVH szerint nem csökkent a verseny a médiapiacon Mészáros Lőrinc bevásárlása után

Engedélyezte Mészáros Lőrinc irányításszerzését a Konzum Alapkezelőben és az Opusban a Gazdasági Versenyhivatal. A GVH Mészáros bejelentése után indított vizsgálatot, különös tekintettel arra, hogy az irányításszerzéssel a balatoni régióban és elsősorban Bács-Kiskun megyében a lokális rádiók és nyomtatott sajtótermékek egyazon vállalkozáscsoportba kerültek. Ez pedig káros hatással lehetett volna a versenyre.

A GVH azonban úgy értékelte, hogy Mészáros Lőrinc eleget tett ennek megelőzéséért azzal, hogy értékesítette a PartFM-et és a Gong Rádiót működtető vállalkozásait, mert így már nem korlátozza a szabad piaci versenyt az a tény, hogy Mészáros Lőrinc kevés kivétellel a teljes megyei médiát felvásárolta. Szó szerint azt írják, hogy „nem csökkenti jelentős mértékben az érintett piacokon kialakult versenyt az összefonódás”.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.