A GVH szerint nem csökkent a verseny a médiapiacon Mészáros Lőrinc bevásárlása után

POLITIKA
2018 február 01., 12:45
comments 59

Engedélyezte Mészáros Lőrinc irányításszerzését a Konzum Alapkezelőben és az Opusban a Gazdasági Versenyhivatal. A GVH Mészáros bejelentése után indított vizsgálatot, különös tekintettel arra, hogy az irányításszerzéssel a balatoni régióban és elsősorban Bács-Kiskun megyében a lokális rádiók és nyomtatott sajtótermékek egyazon vállalkozáscsoportba kerültek. Ez pedig káros hatással lehetett volna a versenyre.

A GVH azonban úgy értékelte, hogy Mészáros Lőrinc eleget tett ennek megelőzéséért azzal, hogy értékesítette a PartFM-et és a Gong Rádiót működtető vállalkozásait, mert így már nem korlátozza a szabad piaci versenyt az a tény, hogy Mészáros Lőrinc kevés kivétellel a teljes megyei médiát felvásárolta. Szó szerint azt írják, hogy „nem csökkenti jelentős mértékben az érintett piacokon kialakult versenyt az összefonódás”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.