Lázár János: A magyarok véleményének kialakításában nem meghatározó a kormány véleménye

Hosszú évek kitartó és közpénzt nem kimélő kormányzati kampányolása után kiderült, hogy mindez felesleges volt, hiszen a magyarok eleve nem szeretik az idegeneket. Legalábbis Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap azzal lepte meg a Kormányinfón az Index őt kérdező munkatársát, aki Orbán felelősségét firtatta az idegenellenesség és a menekültek elleni hergelésében, hogy ezt mondta:

„A magyar emberek véleményének kialakításában nem értek egyet azokkal, akik úgy gondolják, hogy meghatározó a kormány véleménye vagy iránymutató a kormány tevékenysége.”

Felidézte azokat a 90-es vagy a 2000-es években végzett kutatásokat, amelyekben megkérdezték a magyarokat, hogy milyen szomszédokat választanának. Abból szerinte kiderült, milyen állapotban volt akkor a magyar társadalom. 

„Én úgy gondolom, hogy a kormányzat által elmondottak, amelyek az önök véleménye szerint befolyásolták a közvéleményt, én szerintem inkább tényleíró jellegűek voltak. Ezek a magyar társadalmat nem hiszem, hogy érdemben tolták volna abba az irányba, hogy idegenellenes vagy hogy befogadóellenes vagy bevándorlóellenes legyen. Meg kell nézni, hogy milyen állapotban volt a magyar társdalom ebből a szempontból korábban."

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.