Lázár János: A magyarok véleményének kialakításában nem meghatározó a kormány véleménye

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hosszú évek kitartó és közpénzt nem kimélő kormányzati kampányolása után kiderült, hogy mindez felesleges volt, hiszen a magyarok eleve nem szeretik az idegeneket. Legalábbis Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap azzal lepte meg a Kormányinfón az Index őt kérdező munkatársát, aki Orbán felelősségét firtatta az idegenellenesség és a menekültek elleni hergelésében, hogy ezt mondta:

„A magyar emberek véleményének kialakításában nem értek egyet azokkal, akik úgy gondolják, hogy meghatározó a kormány véleménye vagy iránymutató a kormány tevékenysége.”

Felidézte azokat a 90-es vagy a 2000-es években végzett kutatásokat, amelyekben megkérdezték a magyarokat, hogy milyen szomszédokat választanának. Abból szerinte kiderült, milyen állapotban volt akkor a magyar társadalom. 

„Én úgy gondolom, hogy a kormányzat által elmondottak, amelyek az önök véleménye szerint befolyásolták a közvéleményt, én szerintem inkább tényleíró jellegűek voltak. Ezek a magyar társadalmat nem hiszem, hogy érdemben tolták volna abba az irányba, hogy idegenellenes vagy hogy befogadóellenes vagy bevándorlóellenes legyen. Meg kell nézni, hogy milyen állapotban volt a magyar társdalom ebből a szempontból korábban."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.