200 milliós támogatást kapott Rétvári Bence unokatestvérének nőegylete

2018 február 2., péntek 4:42
110

Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, de nem ő az egyetlen politikus a Rétvári-családban, aki politizál: unokatestvére, Huczekné Rétvári Mónika korábban az MSZP pásztói szervezetének vezetője volt, igaz, hét éve kilépett a pártból, és azt mondja, azóta nem politizál.

Most azzal került be a hírekbe, hogy az általa vezetett Nők Civilben Egyesület 199,2 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a nők munkaerőpiaci helyzetének, illetve a család és a munka összeegyeztethetőségének javítására. A pénz 85 százalékát az EU adja, és idén márciustól két és fél éven át a forrásból a tervek szerint egyebek között ötszáz, hátrányos helyzetű nő számára tartanak képzéseket, további ötszázan részesülhetnek tanácsadásban, illetve létrehoznának egy női információs és szolgáltatóközpontot Pásztón.

A Magyar Nemzet szerint a civilszervezet eddig ennél csak kisebb méretű eseményeket szervezett.

Huczekné Rétvári Mónika először telefonon készséggel válaszolt a Magyar Nemzet kérdéseire, később viszont ímélben letiltotta a nyilatkozatát, mondván, nem akarja belekeverni a politikát, majd a projekt sikereiről szívesen beszámol.

Dömsödi Gábor, Pásztó független polgármestere a lapnak azt mondta, amikor az embereknek nincs ennivalója és tüzelője, szerinte nem ilyen dolgokra kellene 200 millió forintot költeni. (Magyar Nemzet