200 milliós támogatást kapott Rétvári Bence unokatestvérének nőegylete

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, de nem ő az egyetlen politikus a Rétvári-családban, aki politizál: unokatestvére, Huczekné Rétvári Mónika korábban az MSZP pásztói szervezetének vezetője volt, igaz, hét éve kilépett a pártból, és azt mondja, azóta nem politizál.

Most azzal került be a hírekbe, hogy az általa vezetett Nők Civilben Egyesület 199,2 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a nők munkaerőpiaci helyzetének, illetve a család és a munka összeegyeztethetőségének javítására. A pénz 85 százalékát az EU adja, és idén márciustól két és fél éven át a forrásból a tervek szerint egyebek között ötszáz, hátrányos helyzetű nő számára tartanak képzéseket, további ötszázan részesülhetnek tanácsadásban, illetve létrehoznának egy női információs és szolgáltatóközpontot Pásztón.

A Magyar Nemzet szerint a civilszervezet eddig ennél csak kisebb méretű eseményeket szervezett.

Huczekné Rétvári Mónika először telefonon készséggel válaszolt a Magyar Nemzet kérdéseire, később viszont ímélben letiltotta a nyilatkozatát, mondván, nem akarja belekeverni a politikát, majd a projekt sikereiről szívesen beszámol.

Dömsödi Gábor, Pásztó független polgármestere a lapnak azt mondta, amikor az embereknek nincs ennivalója és tüzelője, szerinte nem ilyen dolgokra kellene 200 millió forintot költeni. (Magyar Nemzet

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.