Egy 2010-es hangfelvételen, 18 évesen buzizik a Momentum pécsi elnöke

A szegény ember Völkischer Beobachterje, azaz valaha szebb napokat látott origo.hu domainen elérhető neoidióta hírportál talált meg 2010-es rádióinterjút, amiben Nemes Balázs, aki jelenleg a Momentum pécsi elnöke és képviselőjelöltje, arról beszél, hogy a melegfelvonulás kövekkel nem oké megdobálni, de ételmaradékkal azért meg lehet.

„Bemondja a tévé, hogy juj, megtámadták savval a buzikat, sajnálni kell őket. Pedig a vajsav nem kártékony, de azt már nem mondják el”

- mondta a 18 éves Nemes a hangfelvételen, amin azon sajnálkozik, hogy a média eltúlozta a Pride elleni homofób támadásról szóló híradásokat.

A felvételen Nemes Izraelről is beszél, azt mondja, a zsidó állam történelmileg nem létező dolog, ugyanúgy, mint Szlovákia, és a területet nem Izraelnek hívják, hanem Brit-Palesztin Mandátumnak. És elsül a legszakállasabb antiszemita poén is: „Magyarországon nincs antiszemitizmus, de igény, az lenne rá”.

A Momentum elismerte, hogy Nemes hangja hallható a felvételen, és azt írták:

„Nemes Balázs pont a Momentum közössége miatt is távolodott el a szélsőségektől. Ha a Momentum képes ezt megtenni nagyobb tömegekkel, nagy szolgálatot tesz Magyarországnak.”

Nemes Balázs egyébként 18 éves kora óta nagy utat tett meg ideológiai téren is. Két hónapig még a Miniszterelnökség gyakornoki programjában is részt vett (igaz, erről nem ír az Origo), majd a netadó és a korrupció elleni tüntetések egyik szervezője, szónoka lett.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.