Kimentették mind a 955 bányászt Dél-Afrikában

külföld
2018 február 02., 07:43

Sikerült az összes mélyben rekedt bányászt felhozni egy dél-afrikai aranybányából.

A bányászok még szerda este rekedtek a mélyben, amikor egy vihar miatt áram nélkül maradt az egész terület.

A bányászok mind élnek, és súlyosabban sem sérült meg senki, bár többen közülük kiszáradásos tüneteket mutatnak illetve magas vérnyomással hozták őket a felszínre.

Kimentett bányászok.
photo_camera Kimentett bányászok. Fotó: GIANLUIGI GUERCIA/AFP

Péntek reggelre sikerült a bánya liftjeit üzembe helyezni. Először enni kaptak, aztán lezuhanyozhattak, végül pedig orvosi vizsgálatra mentek a bányászok, és ezután találkozhattak csak rokonaikkal. Utóbbiak közül sokan szerda este óta a közelben várakoztak, és biztonsági őrökkel tartották vissza őket a bánya közeléből.

Dél-Afrikában sok bánya van, és nagyon rosszak a biztonsági feltételek, csak tavaly 80 bányász vesztette életét munkahelyi balesetben. (BBC

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.