Orbán: Lesz egy pont, amikor a majom beleugrik a vízbe!

2018 február 2., péntek 7:23
345

Ma sem volt másként, mint ahogy mostanában lenni szokott, Orbán Viktort leginkább a migráció kérdése foglalkoztatja, vagy legalábbis arról beszél a legszívesebben, ha interjút ad a közrádiónak.

Annyi változás történt, hogy Soros György átalakult az ENSZ-szé, vagy az ENSZ Soros Györggyé, ez elválik majd, mert ahogy Orbán Viktor az interjúban foglalmazott: 

„szerencsére lesz egy pont, amikor a majom beleugrik a vízbe”.

Az ENSZ globális migrációs csomagjáról volt szó éppen, aminek a tervezete ugyan még nem jelent meg, de Szijjártó Péter tegnap például már azt mondta: „a dokumentum alapállítása hamis, hazug”.

A magyarokat lelkileg most a miniszterelnök is felkészítette arra, hogy bizony baj lesz ezzel a tervezettel. A kormány olvasata szerint a készülő ENSZ-dokumentum egyenesen támogatja, sőt szervezi is a migrációt, márpedig Orbán Viktor a történelemből nem emlékszik olyan népvándorlásra, ami ne jelentett volna veszély országokra, „mi is tudnánk erről beszélni”. Ha a honfoglalásra gondolt, akkor valóban. 

A kormány előre belengette, hogy ha migárciópárti lesz a dokumentum, akkor mi - az Egyesült Államokhoz hasonlóan - kiszállunk annak elfogadásából. Arra a kérdésre, hogy mivel konszenzusos folyamatról van szó, miért nem érvelünk az igazunk mellett, Orbán azt mondta, hogy ez nekik is okoz fejtörést. Mert az ENSZ fontos szervezet. Vita van ugyan arról, hogy mennyire hatékony, de mégiscsak fontos szervezet, meg kell becsülni, az ENSZ érték. Ugyanakkor nem szabad megengedni, hogy olyan elveket fogalmazzon meg, amik ellentétesek Magyarország érdekeivel. Márpedig ami készülőfélben van, az ilyen. Figyelem, figyelem:

„az ENSZ-dokumentum pont olyan, mintha kimásolták volna a Soros-tervből”.  

De formálódik már ellene „a józan ész talaján álló országok szövetsége”.

A lényeg összefoglalva:


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt