Az Északi Liga jelöltje volt a macaretai fasiszta lövöldöző

Luca Traini, a macaretai lövöldözés gyanúsítottja 2017-ben az Északi Liga képviselőjelöltje volt Corridonia településen – írja a Corrierre della Sera olasz lap.

Traini megbilincselve.Fotó: Guido Picchio / EPA / MTI / MTVA

A 38 éves (más források szerint 28) férfi a közép-olaszországi Macareta városában,  délelőtt 11-kor nyitott tüzet egy autóból színesbőrű járókelőkre. A lövöldözésben hatan megsérültek. Traini merénylete feltételezések szerint összefüggésben lehet egy korábbi bűncselekménnyel, ami  napok óta rettegésben tartotta a város lakóit: egy 18 éves olasz lányt gyilkoltak meg brutális kegyetlenséggel. A gyilkosság gyanúsítottja egy nigériai férfi. Traini abban a városrészben lövöldözött, ahol a gyilkosság történt és a gyanúsított is lakott.   

Az olasz lövöldözőről azt írta a Corrierre della Sera, hogy ellenállás nélkül megadta magát rendőröknek, fasiszta karlendítéssel üdvözölte őket. A lap azt is kiemeli, hogy Trainit egy ismerőse idegengyűlölő rasszistaként jellemezte, és hogy a kopasz férfi bal szemöldöke fölé egy „stilizált horogkesztet” tetováltatott. 

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.