Direkt ültetik szét az együtt utazókat a mohó légitársaságok?

A brit repülésügyi hatóság (CAA) vizsgálatot indít annak a megállapítására, hogy a légitársaságok véletlenszerűen vagy esetleg szántszándékkal ültetik-e gyakran szét az együtt utazó csoportok tagjait.

A CAA nem a nulláról kezdi a vizsgálatot. Egy elkészült tanulmányukban 4000 olyan brit utas 10 különböző légitársasággal megtett tavalyi útjait nézték át, akik valamilyen több fős csoport tagjaként keltek útra. Több, mint a felükkel közölte azt a légitársaság - még a jegyek lefoglalása előtt - hogy rá kell fizetniük, ha együtt akarnak ülni.

A megkérdezdttek másik fele ennek ellenére azt gondolta, hogy ha csoportosan utaznak, a légitársaságuk automatikusan egymás melletti helyeket oszt ki nekik. 

Azok közül, akik foglaláskor ráfizettek, 10-ből 6-an azt mondták, azért perkáltak, nehogy szétültessék a csoportjukat.

A CAA vezetője azt nyilatkozta, hogy a légitársaságok székkiosztási gyakorlata “egyértelműen zavart okoz” az ügyfelekben, akik közül a biztonság kedvéért olyanok is ráfizetnek a jegyükre, akiknek nem is kellene. 

(via BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.