Túl sok a negatív hír a magyar egészségügyről, ezért a kormány ráparancsolt a kórházvezetőkre: küldjenek jó híreket

Központi utasításra heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak – értesült a Népszava. Ha ezt esetleg elmulasztják, akkor figyelmeztetik őket kórházfenntartó hivatalból.

A lap szerint már van olyan intézmény, ahol sajtófigyelést is megrendeltek, hogy teljesíteni tudják az újabb fenntartói kérést. Van ahol a kormányközeli médiafigyelő céget, a Nézőpont csoporthoz tartozó Médianézőt bízta meg a kórházáról szóló hírek gyűjtésével.

A Népszava által felhívott intézményvezetők elismerték, hogy van ilyen feladat, de nyilatkozni egyikük sem akart. Azt azért elmondták, hogy nincsenek meglepve, "van gyakorlatuk az elhallgatásban", és a "hülye feladatok" teljesítésében. Most annyi könnyebbségük van, hogy a kampány miatt szinte naponta fordul meg fideszes képviselő a kórházakban, hogy ígérjen valamit.

Van is mit ellensúlyozni a jó hírekkel. Szerdán jelent meg az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (EHCI) 2017-es jelentése, eszerint Magyarország a sereghajtók közé tartozik, a 35 ország között alig akad nálunk hátrébb sorolt egészségügyi rendszer, miközben a vizsgált szempontok alapján szlovákok, a szlovének és a csehek meglehetősen felzárkóztak.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.