A maceratai lövöldöző nem bánta meg, hogy hat embert megsebesített

Terrorizmus
2018 február 04., 21:00
comments 351

A 28 éves Luca Traini, aki szombaton a közép-olaszországi Macareta városában, délelőtt 11-kor színesbőrű járókelőkre nyitott tüzet egy autóból, a hatóságok szerint tisztában volt a tettével, és nem mutatott megbánást. Traini, akit vasárnap előzetes letartóztatásba helyeztek, öt férfit és egy nőt sebesített meg a 2 órás ámokfutása alatt. Az áldozatai Nigériából, Ghánából, Gambiából és Maliból származtak.

Luca Traini, a közép-olaszországi Macerata városban elkövetett lövöldözés gyanúsítottja rendőrségi őrizetben 2018. február 3-án.
photo_camera Luca Traini, a közép-olaszországi Macerata városban elkövetett lövöldözés gyanúsítottja rendőrségi őrizetben 2018. február 3-án. Fotó: Guido Picchio / EPA / MTI / MTVA

Trainiról a lövöldözés után kiderült, hogy 2017-ben az Lega Nord (Északi Liga) képviselőjelöltje volt Corridonia településen. A férfit egy ismerőse idegengyűlölő rasszistaként jellemezte. A kopasz férfi bal szemöldöke fölé egy „stilizált horogkeresztet” tetováltatott. Amikor ellenállás nélkül megadta magát rendőröknek, fasiszta karlendítéssel üdvözölve őket. Az otthonában náci jelképeket találtak, például egy kelta keresztes zászlót, illetve Adolf Hitler könyvét, a Mein Kampfot. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.