Soron kívüli ellenőrzést rendeltek el a ferihegyi reptér földi kiszolgálóinál

gazdaság
2018 február 05., 14:27
comments 187

Miután sorozatos poggyászlopásokról érkezett hír, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

soron kívüli hatósági ellenőrzést rendelt el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szolgáltató földi kiszolgálóknál. 

A minisztérium közleménye szerint az ellenőrzés kiterjed az alvállalkozókra és az üzembentartó Budapest Airport Zrt.-re is. Vizsgálják például, hogy a munkavállalók repülőtérre történő be- és kilépése során milyen biztonsági intézkedéseket tesz és tett annak érdekében, hogy megakadályozza a forgalmi előtéren és a poggyászosztályozó területeken bűncselekmények elkövetését.

A soron kívüli ellenőrzésnek várhatóan tavasszal lesz eredménye, de légügyi hatóság már most közölte: készek korlátozni minden olyan cég működési engedélyét, ami nem képes garantálni, hogy 

a Budapestre érkező vagy onnan induló utasok poggyászaikat sértetlenül és bontatlanul, azok tartalmát, értéktárgyaikat hiánytalanul kapják vissza.  

Az MTI megkereste a Budapest Airportot, de a cég nem kommentálta a hírt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.