Baj van a váci vasútvonalon – csak Rákospalota-Újpestig járnak a vonatok

Felsővezeték-szakadás miatt nincs vonatközlekedés a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező állomások között. Ez azt jelenti, hogy a három agglomerációs járat, a váci, az esztergomi és a veresegyházi vonatok nem jönnek be a városközpontba.

A MÁV jelenleg a Rákospalota–Újpest állomáson fordítja meg a vonatokat, Vácról és Veresegyházról odáig jönnek be a szerelvények, onnan a budapesti tömegközlekedéssel (14-es, 12-es villamosok például) lehet folytatni a kötöttpályás utazást. Az esztergomi vonatok Angyalföldig közlekednek.

A hiba elhárításának időpontjáról egyelőre nem adott hírt a vasúttársaság. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.