Választási csalás miatt feljelenti az MSZP Kövér Lászlót elszólása után

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy budapesti sajtótájékoztatón jelentette be a szocialista Bárány Balázs, hogy pártja feljelentette Kövér László fideszes házelnököt egy nyilatkozata miatt.

A kormánypárt egyik alapítója az LMP-s Reflektor blogján nyilvánosságra hozott felvételen arról beszél, hogy a korábbi, baloldal által szövegezett jogszabályhoz hasonlóan "földrajzi bűvészkedés" van a fideszes kétharmad által 2012-ben elfogadott választási törvényben, és hogy nem baj az, ha "az ellenzék nem rúg labdába.” 

Jogi tekintetben ez elég komikusan hangzik, de Bárány szerint a felvétel beismerése annak, hogy 2014-ben a Fidesz csalt a választásokon. Tény egyébként, hogy a Fidesz súlyosan torzította a választókerületek területi beosztását, kifejezetten azon célból, hogy azok nyerhetőek legyenek a jobboldal számára.

"Egyértelmű a cél: egy fideszes szavazónak érjen többet a szavazata, mint egy ellenzéki szavazóé" - idézte az MTI Bárányt, aki a néhány évvel ezelőtti EBESZ-jelentésre is hivatkozott. A politikus szerint több pontos is megállapítható, hogy nincs fair választási verseny Magyarországon: 

  • a választási rendszer megkülönbözteti a határon túli és a saját döntésükből külföldön dolgozó szavazókat, 
  • kormányzati kampányok nem válnak el a nyílt pártpolitikától,
  • közpénzből éltetett álcivilek kampányolnak a kormány mellett,
  • a választási bizottság a Fidesznek kedvez döntéseiben. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.