Az Audi egyik központjában razziázott a német ügyészség

2018 február 6., kedd 9:43
23

A hatóságok a Neckarsulm városában található gyárban, illetve központban hajtottak végre házkutatást kedd reggel, a beszámolók szerint a müncheni ügyészség képviselői irodákat kutatták át a dízelautók károsanyag-kibocsátásával kapcsolatos csalással összefüggő nyomozásuk során. 

A beszámolók szerint az ügyészség egyes gyanúsítottak otthonában is járt. A vádirat szerint csalás és jogsértő hirdetések révén legkevesebb 210 ezer autót értékesíthettek 2009 óta Európában és az Egyesült Államokban. Az ügyészség közleménye szerint a fő hangsúly most annak felderítésén lesz, hogy milyen technológiával manipulálták az európai piacra szánt háromliteres V6-os dízelmotorokat. 

Illusztráció: Thomas Kienzle/AFP

Az amerikai piacra szánt Audi-motorokkal összefüggésben 14 embert gyanúsítanak bűncselekmény elkövetésével. 

Az Audi vezetősége 2015 novemberében vallotta be, hogy valóban felszerelték egy eszközzel a háromliteres V6-motorokat, mely révén be tudták csapni az amerikai hatóságok károsanyag-mérő tesztjét. A német ügyészség tavaly már több kutatást tartott gyárakban. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt