Az Audi egyik központjában razziázott a német ügyészség

A hatóságok a Neckarsulm városában található gyárban, illetve központban hajtottak végre házkutatást kedd reggel, a beszámolók szerint a müncheni ügyészség képviselői irodákat kutatták át a dízelautók károsanyag-kibocsátásával kapcsolatos csalással összefüggő nyomozásuk során. 

A beszámolók szerint az ügyészség egyes gyanúsítottak otthonában is járt. A vádirat szerint csalás és jogsértő hirdetések révén legkevesebb 210 ezer autót értékesíthettek 2009 óta Európában és az Egyesült Államokban. Az ügyészség közleménye szerint a fő hangsúly most annak felderítésén lesz, hogy milyen technológiával manipulálták az európai piacra szánt háromliteres V6-os dízelmotorokat. 

Illusztráció: Thomas Kienzle/AFP

Az amerikai piacra szánt Audi-motorokkal összefüggésben 14 embert gyanúsítanak bűncselekmény elkövetésével. 

Az Audi vezetősége 2015 novemberében vallotta be, hogy valóban felszerelték egy eszközzel a háromliteres V6-motorokat, mely révén be tudták csapni az amerikai hatóságok károsanyag-mérő tesztjét. A német ügyészség tavaly már több kutatást tartott gyárakban. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.