A Parlament elé vonulnak a diákok, mert a kormány rá sem nézett a követeléseikre

oktatás
2018 február 07., 19:39
comments 242

Mivel a diákok sem az Emberi Erőforrások Minisztériumától nem kaptak  választ a 12+1 pontban megfogalmazott követeléseikre, és Orbán Viktor sem reagált, amikor vitára hívták, a Diákparlament február 23-ára újabb tüntetést szervez a Parlament elé. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Az erről kiadott közleményükben azt írták:

Mint kiderült, Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal, így nem kaptunk választ még arra a kérdésre sem, hogy a kormány pontosan mely pontokat tartja zagyvaságnak. Például a tehetséges, de nehéz anyagi helyzetű diákok esélyegyenlőségét, a diákok és tanárok szólásszabadságát, vagy esetleg a diákok felelős állampolgárságra való nevelését?

Sajnáljuk, hogy a kormány teljes mértékben hátat fordított a diákság és a minőségi oktatás ügyének. Véleményünk szerint az oktatás az egyik legfontosabb nemzeti ügy, amely évtizedekre előre alapozza meg Magyarország jövőjét.

Éppen ezért mi, a január 19-i diáktüntetés szervezői úgy határoztunk, hogy most a döntéshozókénál magasabb szint képviselőihez, a magyar néphez fordulunk. Mivel a kormány semmibe vette az ország jövőjéért aggódva megfogalmazott kéréseinket, ezért nekünk, magyar embereknek kell közösen rendszert váltanunk az oktatásban.

Február 23-án, pénteken 17:30-tól a Deák Ferenc térről indulva vonulnak a Parlament elé. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.