Az LMP megkereste a Momentumot, hogy működjenek együtt a választáson

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje levelet írt múlt csütörtökön Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum elnökének, hogy pártjaik hivatalos delegációi kezdjenek egyeztetni a „2018-as választások kapcsán folytatandó szövetségi politikáról” - írja az mno. Hogy ez közös lista lenne, vagy csak egyeztetés az egyéni jelöltek esetleges visszaléptetéséről, még nem tudni. A tárgyalások még nem kezdődtek meg, Fekete-Győr az mno értesülése szerint még nem válaszolt a megkeresésre. 

Az LMP eddig csak Gémesi György Új Kezdet nevű pártjával fogott össze, kongresszusi határozatot hoztak arról, hogy azokkal nem keresik az együttműködést, akik valaha kormányon voltak. A Momentum nem ilyen. 

A két párt közötti viszonynak nem használt, hogy az LMP-s Ungár Péter részegen nagyon kínosan viselkedett a Momentum nyári fesztiválján. 

A Momentum eddig egyébként szintén nem nagyon kereste az együttműködést más pártokkal, más kérdés, hogy a közvéleménykutatások szerint egyedül kevés esélyük van a parlamentbe jutásra. 

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.