Közösség elleni uszítás miatt feljelentették Lázár Jánost

POLITIKA
2018 február 07., 13:52
comments 95

Feljelentést tett közösség elleni uszítás miatt a Lázár János ellen a Közmunkás Szakszervezet társelnöke szerdán a Miniszterelnökséget vezető miniszter közmunkásokra vonatkozó kijelentése miatt a Legfőbb Ügyészségen.

Lázár János egy január végi hódmezővásárhelyi lakossági fórumán azt mondta: 

„170-180 ezer ember van közmunkában. Akinek reggel 6-kor el kell mennie melózni, és 

mondjuk Hegedűs Laci dolgoztatja itt a hódmezővásárhelyi városházán, annak délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni. 

Beszéljünk világosan és egyértelműen. Ráadásul egy idő után rájön arra, hogy 60-70 ezret kap úgy, ledolgozik reggel 6-tól délután 2-ig akkor minek akkora kockázatot vállalni,” zárta le a gondolatot a miniszter.

Komjáthi Imre, aki a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület elnöke is az ügyészség fővárosi székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón tűrhetetlennek nevezte a miniszter nyilatkozatát.

Egy normálisan működő országban egy felelős beosztásban lévő politikus nem beszélhet így 160-170 ezer emberről, nem tolvajozhat le egy egész társadalmi réteget - hangoztatta. Hozzátette: egy normális országban az ország első számú vezetője nem lehet egy keresztapa.

Komjáthi Imre szerint Lázár János nem először tesz "nagyúri gőggel" kijelentést a szegény emberekről, akik nála jóval kevesebből kell, hogy megéljenek, és akik kiszolgáltatottak a helyi kiskirályoknak. 

Vegye tudomásul minden kormánypolitikus, hogy a legelesettebbek, a legkiszolgáltatottabb emberek Magyarországon nem a kapcarongyaik - mondta. A sajtótájékoztatót Komjáthi Molnár Gyulával közösen tartotta. Az MSZP elnöke azt mondta, ha valaki a kirekesztett társadalmi csoportokat lenézni az sem nem tisztességes, sem nem szolidáris és különösen nem keresztény gondolkodású.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt csütörtöki kormányinfón elnézést kért azoktól, akiket esetleg megsértett a leegyszerűsítő megjegyzése, amelynek "nem volt kirekesztő éle". (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.