Őrült izgalmak a fideszes titánok harcában, Tállai András vagy Boldog István lesz a kampány szuperhőse?

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Azt hihetnénk, hogy szinte semmi izgalom nincs a hivatalosan még sem kezdődött kampányban, erre a szemünk előtt bomlik ki a rendszerváltás utáni választások egyik leggigantikusabb küzdelme. 

Két ember, két emberfeletti feladattal. 

Az egyik oldalon Tállai András, 1998 óta fideszes országgyűlési képviselő, NGM-államtitkár, NAV-elnök, a Mol benzinár-tanácsadója. Választókerülete: Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7. 

A másik oldalon Boldog István, 2010 óta fideszes országgyűlési képviselő, aki Kétpó polgármestere volt 1994 és 2014 között, fideszes városvezetőként szoros viszonyt ápolt a Magyar Gárdával, a Szebb Jövőt érdemérem bronz fokozatának kétszeres (2009, 2013) tulajdonosa, a kétpói csapat egykori focistája. Választókerület: Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. 

Kettejük szuperképessége: kampányolás megállás nélkül. 

A Tállai András elé tornyosuló feladat: a választókerületében lévő (Mezőkövesd és környéke) 54 település lakóit a képviselő saját költségén Budapestre buszoztatni, hogy meglátogathassák a Parlementet, a túra adott pontján pedig a lépcső tetején egy közös fotó a boldog dél-borsodi csoporttal. 

Fotó: Tállai András/Facebook

Nehézség: busz megszervezése, bár az iskolabusz tökéletesen megfelel a feladatra. További nehézség: soha ne álljon senki Tállai András elé a közös fotón. 

Boldog István saját maga elé kitűzött kihívása: a választókerülete (Törökszentmiklós és környéke) 23 településén lévő összes óvoda meglátogatása egy magyar népmese csomaggal (mesekönyv, társasjáték, kártyajáték), amit nem egyszerűen odaad az intézmény vezetőjének, hanem fel is olvas a könyvből egy népmesét a köré gyűlő gyerekeknek. 

Nehézség: cipőt le kell-e venni a teremben? További nehézség: szülők engedélyét ki kell-e kérni, hogy a Boldog István köré ültetett gyerekek szerepelhetnek-e a képviselő Facebook-oldalán a látogatásokat gondosan dokumentáló fotókon és videókon? 

A semleges szurkoló számára Tállai András küldetése tűnik rögösebbnek, az 54 település mégiscsak több, mint Boldog 23-a, bár úgy igazságos, ha megjegyezzük: akad Boldog választókerületében település, ahol több óvoda van. Tállai Andrást azért sem kell leírni, mert neki a munkahelyére viszik a választóit, nagyobb apparátusa van és hamarabb, már szeptember 4-én nekigyürkőzött, azóta csak a karácsonyi, újévi szünet törte meg a buszoztatás lendületét. Így aztán 57 (ötvenhét, ötvenhetes!!!) közös fotó készülhetett már a parlament lépcsőjén a megutaztatott választópolgárokkal. 

Fotó: Tállai András/Facebook

Igen, az 57 látogatás hárommal több, mint amennyi település egyáltalán van Tállai András körzetében. Hogy papíron nem vezették rendesen a listát, vagy az excelben csúszott el valami, nem tudni, de hiába a több túra, egyelőre nem jutott el a választókerület minden településéről csoport Tállai úr egyik munkahelyére. Mert miközben kedden Mezőkeresztesról már harmadszor futott be a busz, Mezőnyárádról pedig nem kevesebb, mint negyedszer, addig nyolc település egyszerűen kimaradt. 

Íme a lista, a repetásokkal és a hoppon maradókkal a szeptember 4-i start óta:

 1. Ároktő - kétszer járták a Parlamentben
 2. Berzék - 0
 3. Bogács - pipa
 4. Borsodgeszt - pipa
 5. Borsodivánka - pipa
 6. Bükkábrány - 0
 7. Bükkaranyos - pipa
 8. Bükkszentkereszt - pipa
 9. Bükkzsérc - pipa
 10. Cserépfalu - 0
 11. Cserépváralja - 0
 12. Csincse - pipa
 13. Egerlövő - pipa
 14. Emőd - kétszer is
 15. Gelej - pipa
 16. Harsány - pipa
 17. Hejőbába - pipa
 18. Hejőkeresztúr - pipa
 19. Hejőkürt - pipa
 20. Hejőpapi - pipa
 21. Hejőszalonta - pipa
 22. Igrici - dupláztak
 23. Kács - már két kirándulás is volt
 24. Kisgyőr - pipa
 25. Kistokaj - pipa
 26. Köröm - 0
 27. Mályi - pipa
 28. Mezőcsát - pipa
 29. Mezőkeresztes - tripláztak
 30. Mezőkövesd - pipa
 31. Mezőnagymihály - pipa
 32. Mezőnyárád - EGYENESEN NÉGYSZER
 33. Muhi - pipa
 34. Nagycsécs - 0
 35. Négyes - pipa
 36. Nemesbikk - pipa
 37. Nyékládháza - kétszer
 38. Ónod - 0
 39. Répáshuta - pipa
 40. Sajóhídvég - pipa
 41. Sajólád - pipa
 42. Sajópetri - pipa
 43. Sály - pipa
 44. Szakáld - pipa
 45. Szentistván - másodszor is
 46. Szomolya - pipa
 47. Tard - pipa
 48. Tibolddaróc - pipa
 49. Tiszabábolna - pipa
 50. Tiszadorogma - pipa
 51. Tiszakeszi - dupláztak
 52. Tiszatarján - pipa
 53. Tiszavalk - 0
 54. Vatta - pipa

És ezt a pillanatnyi kuszaságot használhatja ki nagy hajrával Boldog István. Aki később, szeptember végén kezdett bele nagy munkabírással a feladat teljesítésébe. 

Fotó: Boldog István/Facebook

És a nagy menetelésben tegnap is Mezőtúron járt, mesét mondani. 

Fotó: Boldog István/Facebook

A legfrissebb állomásról szóló beszámolója alatt, az egyik kommentben adott helyzetjelentés arról, hogyan áll:

Fotó: Boldog István/Facebook

Azért az még Boldog István legendás munkabírását is legyőzheti, ha a kormány hallgat a képviselőre, a Kárpát-medence összes óvodája megkapja az mesekönyvcsomagot, és a kézbesítéssel a fideszes politikust bízza meg. De az igazán remek ötlet, amit az egyik kommentelő vetett fel, hogy a bölcsődékbe is elvihetné a meséket. Az áprilisig még belefér. 

Fotó: Boldog István/Facebook

A jelenlegi állás szerint Boldog hatalmas előnyre tett szert, egyetlen lépésre van a céltól, de a Tállai Andrásért szorítók bízhatnak még a matyó harcos legendás hajrájában. Ott van az a halvány reménysugár: Boldognak a kétpói óvoda még hátra van. 

Ha jósolni kellene, akkor Tállaira kisebb pénzt tennék, bár szoros lesz. A múlt héten hatszor is összeállt a képviselő úr a választóival, ezen a héten két nap alatt már négyszer, de olyan szervezetlenség nem fér bele, hogy a mezőkeresztesiek kétszer is voltak egy héten belül. 

Fotó: Tállai András/Facebook

Tessék kicsit koncentrálni: nyolc település van már csak hátra, az az eddig tempóval a jövő hét második felére meglesz. Csak Boldog Istvánt kell valahogy távoltartani napközben a kétpói óvodától. Este és hétvégén nincs ilyen gond, akkor nincsenek bent gyerekek, nem jár arra a képviselő. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.