A Momentum kész egyeztetni az LMP-vel a választás előtt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Tegnap írta meg az mno, hogy Szél Bernadett levelet írt múlt csütörtökön Fekete-Győr Andrásnak, hogy pártjaik hivatalos delegációi kezdjenek egyeztetni a „2018-as választások kapcsán folytatandó szövetségi politikáról”. Hogy ez pontosan mit jelent, az nem derült ki, de eddig se az LMP, se a Momentum nem kereste a választási együttműködést más pártokkal. 

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Jobbik tüntetésénFotó: botost/444.hu

A Momentum elnöke mai közleményében azt írja, hogy ők „nyitottak a pártok közti párbeszédre, de elsősorban a választókra kívánunk koncentrálni.” Egyetértenek az LMP-vel abban, hogy bármilyen választástechnikai kérdésről márciusban érdemes egyeztetni. „Súlyos hiba lenne, ha a következő hetekben mi is egymással, és nem a választóinkkal foglalkoznánk. Most mind a Momentum, mind pedig az LMP legfontosabb feladata az, hogy minél több kiábrándult magyart meggyőzzünk a választás fontosságáról.”

Fekete-Győr azt írja, szívesen találkozik Szél Bernadettel, hogy erről beszéljenek. Azt is hozzáteszi, hogy „a Momentum nem 106 jelöltről, hanem több millió bizonytalan szavazóról szól, akik olyan politikai képviseletre várnak, amely nem a fejük feletti egyezkedést tekinti a politika értelmének. Nem a politikusok közti háttérbeszélgetések és egyeztetések fogják elvinni az urnákhoz a szavazókat, hanem a valódi problémákra adott bátor megoldásaink: egy működő Magyarország víziója.”

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.