A Momentum kész egyeztetni az LMP-vel a választás előtt

POLITIKA
2018 február 08., 09:53
comments 184

Tegnap írta meg az mno, hogy Szél Bernadett levelet írt múlt csütörtökön Fekete-Győr Andrásnak, hogy pártjaik hivatalos delegációi kezdjenek egyeztetni a „2018-as választások kapcsán folytatandó szövetségi politikáról”. Hogy ez pontosan mit jelent, az nem derült ki, de eddig se az LMP, se a Momentum nem kereste a választási együttműködést más pártokkal.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Jobbik tüntetésén
photo_camera Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Jobbik tüntetésén Fotó: botost/444.hu

A Momentum elnöke mai közleményében azt írja, hogy ők „nyitottak a pártok közti párbeszédre, de elsősorban a választókra kívánunk koncentrálni.” Egyetértenek az LMP-vel abban, hogy bármilyen választástechnikai kérdésről márciusban érdemes egyeztetni. „Súlyos hiba lenne, ha a következő hetekben mi is egymással, és nem a választóinkkal foglalkoznánk. Most mind a Momentum, mind pedig az LMP legfontosabb feladata az, hogy minél több kiábrándult magyart meggyőzzünk a választás fontosságáról.”

Fekete-Győr azt írja, szívesen találkozik Szél Bernadettel, hogy erről beszéljenek. Azt is hozzáteszi, hogy „a Momentum nem 106 jelöltről, hanem több millió bizonytalan szavazóról szól, akik olyan politikai képviseletre várnak, amely nem a fejük feletti egyezkedést tekinti a politika értelmének. Nem a politikusok közti háttérbeszélgetések és egyeztetések fogják elvinni az urnákhoz a szavazókat, hanem a valódi problémákra adott bátor megoldásaink: egy működő Magyarország víziója.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.