Mészáros Lőrinc úr levelét megírta, a dokumentumot meg nem mutathatja

politika
2018 február 08., 12:55
comments 105

Az Orbán Viktor által alapított felcsúti fociakadémiához áramló tao-milliárdokról eleinte maga a miniszterelnök állította, hogy azok nem számítanak közpénznek. Erről végül a Kúria is kimondta, hogy hazugság.

A Mészáros Lőrinc által vezetett Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány ennek szellemében nem akarta kiadni, mire költötte a pénzt, de 2016 októberében első fokon a Székesfehérvári Törvényszék, aztán tavaly februárban jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla is erre kötelezte az alapítványt, míg végül a Kúria is kötelezte Mészárosékat, hogy tegyenek eleget a DK adatigénylésének.

Úgy tűnt, hogy most már nincs több kifogás. De van.

Óscar Rodríguez Arnaiz, a Real Madrid U17-es csapatának focistája átveszi a legjobb játékosnak járó díjat Urbán Lászlótól, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettesétől a Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótorna eredményhirdetésén a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Arénában 2015. április 6-án. Mellettük Orbán Viktor miniszterelnök (j), Simicskó István akkori sportért felelős államtitkár (b) és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester (b2).
photo_camera Eredményhirdetés a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Arénában 2015. április 6-án: Orbán Viktor miniszterelnök (j), Simicskó István akkori sportért felelős államtitkár (b) és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester (b2). Fotó: Illyés Tibor / MTI / MTVA

A Magyar Narancs közli azt a levelet, amelyet maga Mészáros Lőrinc írt a DK elnökségi tagjának, Földi Juditnak. Ebben elmagyarázza, hogy a megkeresésnek az alapítványa „önhibáján kívüli okból nem tud eleget tenni”. A papírok ugyanis Balog Zoltán minisztériumában vannak, mivel az Emmi utóellenőrzést rendelt el az alapítványnál. Hogy miért? A Zuckerbergnél is okosabb milliárdos enigmatikus megfogalmazása szerint: 

„figyelemmel arra, hogy a támogatás felhasználásának jogcíme vonatkozásában a finanszírozási források tekintetében adódhat átfedés”.

A DK-s politikus szerint azonban ez csak kifogás: „Ez az egész csak egy színjáték, hogy a választások előtt ne kelljen kiadni a nagyjából 6-8 milliárd forint elszámolásának dokumentumait, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériumával szemben feljelentést tesznek hivatali visszaélés miatt.”

A Narancson az egész levél olvasható. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.