Mészáros Lőrinc úr levelét megírta, a dokumentumot meg nem mutathatja

2018 február 8., csütörtök 12:55
106

Az Orbán Viktor által alapított felcsúti fociakadémiához áramló tao-milliárdokról eleinte maga a miniszterelnök állította, hogy azok nem számítanak közpénznek. Erről végül a Kúria is kimondta, hogy hazugság.

A Mészáros Lőrinc által vezetett Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány ennek szellemében nem akarta kiadni, mire költötte a pénzt, de 2016 októberében első fokon a Székesfehérvári Törvényszék, aztán tavaly februárban jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla is erre kötelezte az alapítványt, míg végül a Kúria is kötelezte Mészárosékat, hogy tegyenek eleget a DK adatigénylésének.

Úgy tűnt, hogy most már nincs több kifogás. De van.

Eredményhirdetés a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Arénában 2015. április 6-án: Orbán Viktor miniszterelnök (j), Simicskó István akkori sportért felelős államtitkár (b) és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester (b2). Fotó: Illyés Tibor / MTI / MTVA

A Magyar Narancs közli azt a levelet, amelyet maga Mészáros Lőrinc írt a DK elnökségi tagjának, Földi Juditnak. Ebben elmagyarázza, hogy a megkeresésnek az alapítványa „önhibáján kívüli okból nem tud eleget tenni”. A papírok ugyanis Balog Zoltán minisztériumában vannak, mivel az Emmi utóellenőrzést rendelt el az alapítványnál. Hogy miért? A Zuckerbergnél is okosabb milliárdos enigmatikus megfogalmazása szerint: 

„figyelemmel arra, hogy a támogatás felhasználásának jogcíme vonatkozásában a finanszírozási források tekintetében adódhat átfedés”.

A DK-s politikus szerint azonban ez csak kifogás: „Ez az egész csak egy színjáték, hogy a választások előtt ne kelljen kiadni a nagyjából 6-8 milliárd forint elszámolásának dokumentumait, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériumával szemben feljelentést tesznek hivatali visszaélés miatt.”

A Narancson az egész levél olvasható. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt