Őrizetbe vették Busch Bélát

A Magyar Nemzet információi szerint őrizetbe vették Busch Bélát, az ismert magyar jogászt. A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Busch korábban bíróként is dolgozott, és tanszékvesztő volt az ELTE jogi karán. Pályafutása során rengeteg ismert embert képviselt, a Magyar Nemzet szerint például ő volt Habony Árpád ügyvédje is, amikor Orbán Viktor tanácsadója hasbarúgott egy nyugdíjast.

Buscht egy másik ügyben befolyással üzérkedés bűntettével vádolják Oszter Sándorral együtt, de a Magyar Nemzet úgy tudja, a mostani őrizetbevétel nem ehhez kapcsolódik. Az Oszterrel közös ügyben Buscht azzal vádolják, hogy 10 millió forint kenőpénzt csalt ki egy adócsalási per vádlottjától azzal az ígérettel, hogy bírói kapcsolatai révén el tudja érni az előzetes letartóztatása megszüntetését.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.