Elpusztult Thomas, a vak, biszexuális lúd, ami 68 hattyúcsibét nevelt fel

külföld
2018 február 09., 09:40
comments 86
Thomas, a vak, biszexuális lúd (középen) lelki társával, Henryvel, a fekete hattyúval és párjával, Henriettával.
photo_camera Thomas, a vak, biszexuális lúd (középen) lelki társával, Henryvel, a fekete hattyúval és párjával, Henriettával. Fotó: Wellington Bird Rehabilitaion Trust / Facebook

Rájár a rúd a különleges szárnyasokra Új-Zélandon. Még meg se emésztettük Nigel, a betontömbbe szerelmes, örök magányra kárhoztatott szula tragikus halálát, amikor újabb, rendkívüli madár haláláról érkezett hír:

40 éves korában elpusztult Thomas, a vak, biszexuális lúd, amely hat évét boldog szerelmi háromszögben töltötte egy hattyúpárral, amikkel közösen 68 kis hattyút nevelt fel.

link Forrás

Thomas különleges lúd volt, egyáltalán nem kereste a nőstények társaságát. 1985-ben talált magának partnert, egy hím feketehattyút, Henryt. A csalfa hattyú idővel talált magának egy nőstény hattyút, amivel utódokat is nemzett, de Thomas így is kitartott mellette, boldogan segített a hattyúfiókák nevelésében.

Thomas, Henry és a gyerekek.
photo_camera Thomas, Henry és a gyerekek. Fotó: Wellington Bird Rehabilitaion Trust / Facebook

Henry 2009-ben elpusztult, Thomas pedig megvakult. Henrietta, a szerelmi háromszög harmadik tagja magára hagyta, ezért Thomas egy állatmenhelyen töltötte rendkívül hosszúra nyúlt élete utolsó éveit. A Daily Mail beszámolója szerint sokat sírt Henry után.

Végül aztán lelki társa hiányában Thomas összeállt egy lúdlánnyal, és saját utódokat is nemzett. De a boldogság rövid ideig tartott. Egy másik hím lúd, George elhódította fiókái anyját, és a fiókákat is.

"Élt-halt a főtt kukoricáért, ha nem várta egy a házában, nem volt boldog" - emlékezett vissza a vak, biszexuális lúdra a Wellington Bird Rehabilitation Trust, ahol élete utolsó éveit töltötte. "Igazi inspiráció voltál a munkánkban" - írták. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.