Elpusztult Thomas, a vak, biszexuális lúd, ami 68 hattyúcsibét nevelt fel

Thomas, a vak, biszexuális lúd (középen) lelki társával, Henryvel, a fekete hattyúval és párjával, Henriettával.Fotó: Wellington Bird Rehabilitaion Trust / Facebook

Rájár a rúd a különleges szárnyasokra Új-Zélandon. Még meg se emésztettük Nigel, a betontömbbe szerelmes, örök magányra kárhoztatott szula tragikus halálát, amikor újabb, rendkívüli madár haláláról érkezett hír:

40 éves korában elpusztult Thomas, a vak, biszexuális lúd, amely hat évét boldog szerelmi háromszögben töltötte egy hattyúpárral, amikkel közösen 68 kis hattyút nevelt fel.

Thomas különleges lúd volt, egyáltalán nem kereste a nőstények társaságát. 1985-ben talált magának partnert, egy hím feketehattyút, Henryt. A csalfa hattyú idővel talált magának egy nőstény hattyút, amivel utódokat is nemzett, de Thomas így is kitartott mellette, boldogan segített a hattyúfiókák nevelésében.

Thomas, Henry és a gyerekek.Fotó: Wellington Bird Rehabilitaion Trust / Facebook

Henry 2009-ben elpusztult, Thomas pedig megvakult. Henrietta, a szerelmi háromszög harmadik tagja magára hagyta, ezért Thomas egy állatmenhelyen töltötte rendkívül hosszúra nyúlt élete utolsó éveit. A Daily Mail beszámolója szerint sokat sírt Henry után.

Végül aztán lelki társa hiányában Thomas összeállt egy lúdlánnyal, és saját utódokat is nemzett. De a boldogság rövid ideig tartott. Egy másik hím lúd, George elhódította fiókái anyját, és a fiókákat is.

"Élt-halt a főtt kukoricáért, ha nem várta egy a házában, nem volt boldog" - emlékezett vissza a vak, biszexuális lúdra a Wellington Bird Rehabilitation Trust, ahol élete utolsó éveit töltötte. "Igazi inspiráció voltál a munkánkban" - írták. (Via The Daily Mail)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.