Geréb Ágnes azt kérte, addig ne kelljen börtönbe vonulnia, amíg Áder János nem dönt a kegyelmi kérvényéről

bűnügy
2018 február 09., 12:47
comments 289

Geréb Ágnes szülész-nőgyógyásznak március 6-án kell megkezdenie kétéves fogházbüntetését. Geréb az értesítés kézbevétele után beadta az illetékes hatósághoz a büntetés végrehajtásának elhalasztása iránti kérelmét, melyben azt kéri: a kegyelmi kérvényének elbírálásáig ne kelljen bevonulnia.

A szülésznő sajtósa szerint a kegyelmi kérvényt Áder János köztársasági elnök és Trócsányi László igazságügyi miniszter fogja elbírálni. “Az ő belátásukon múlik, hogy a szülés szabadságáért és a nők önrendelkezési jogáért elhivatottan kiálló orvosnőnek meg kell-e kezdenie szabadságvesztését a büntetés-végrehajtás rendszerében, vagy mentesül az ítélet alól” - írták.

Áder 2012-ben egyszer már elutasította Geréb kérelmét, akkor azt mondta, nem szünteti meg az ügyében folyó büntetőeljárást, de később, ha bűnösnek találják, akkor még megkegyelmezhet neki.

Geréb Ágnes ügyéről itt írtunk bővebben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.