27 éve, együtt versenyezve barátkozott össze az észak- és dél-koreai asztaliteniszező, de azóta nem láthatták egymást

Az idei téli olimpián egy közös észak- és dél-koreai hokicsapat indul el a viadalon, de nem ez az első alkalom, hogy egy sportesemény kedvéért összefogott egymással az amúgy általában háborús feszültségben álló két ország. 

1991-ben az asztalitenisz világbajnokságra küldtek közös csapatot. A dél-koreai bajnok Hyun Jung-hwa ekkor ismerkedett össze az észak-koreai Ri Bunhival, ők ketten vezették az összkoreai csapatot. A két sportoló nagyon összebarátkozott, és a Japánban megrendezett tornáról végül aranyéremmel távoztak. Majd soha többet nem találkoztak egymással.

Most a BBC dolgozta fel egy rövid videóban a történetüket, ebben Hyun arról beszélt, hogy mivel északi társa egy évvel idősebb volt nála, nővéremnek kezdte el hívni, ezt pedig Ri nagyon kedvelte. Valószínűleg ezért is barátkoztak össze olyan gyorsan. Számított az is, hogy közös volt rajtuk a nagy felelősség. A női páros döntőre aztán az egész stadion megtelt, nemcsak dél-, hanem észak-koreai nézők is izgultak a helyszínen, nagyon kemény meccset vívtak Kínával. 

Sikerült végül behúzniuk a győzelmet, ekkor pedig mindenki megőrült, azonnal körbevették őket az újságírók. A győzelmük nyilván a két Korea összefogása miatt hatalmas esemény volt, a két sportoló pedig csak sírni tudott ekkor a helyszínen. Végül egy vasútállomáson váltak el egymástól, Hyun ekkor egy aranygyűrűt adott át Rinek, hogy ez majd juttassa mindig eszébe. 

Az elmúlt 27 évben Hyun folyamatosan próbálta elérni, hogy találkozhasson egykori barátjával, könnyeivel küzdve mesélt most arról, hogy még mindig elöntik az érzelmek, ha egykori társa eszébe jut. 

A BBC videóját ide kattintva lehet megtekinteni, ez pedig egy rövid összefoglaló az 1991-es döntőről:

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.