A Kill Bill kaszkadőrjeinek fogalma sem volt arról, mire akarja rávenni Tarantino Uma Thurmant

külföld
2018 február 10., 09:27
comments 228

A Kill Bill-filmek kaszkadőrkoordinátora, Keith Adams először szólalt meg azóta, hogy Uma Thurman nemrég részletesen elmesélte, mi történt vele a filmek forgatásán. 

Mint kiderült, Quentin Tarantino rábeszélte, hogy kaszkadőr helyett ő maga vezesse az autót egy jelenetben, amiről azt ígérte, hogy biztonságos lesz, de csúnya balesettel és súlyos sérüléssel végződött. Majd amikor Thurman kijött a kórházból, durván összeveszett Tarantinóval, és azzal vádolta, hogy meg akarta ölni. Tarantino azóta azt nyilatkozta a balesetről, hogy az volt élete legnagyobb hibája. 

Adams most arról beszélt a Hollywood Reporternek, hogy fogalma sem volt arról, hogy Thurman fogja vezetni az autót azon a forgatási napon, neki senki nem szólt erről. Nemcsak a koordinátor, de stábja sem volt jelen, amikor Thurman a beígért sima, egyenes út helyett egy homokos, kanyargós úton találta magát egy egyáltalán nem megbízhatóan viselkedő autóval, és balesete után agyrázkódást és térdsérülést szenvedett. 

A forgatás helyszínén ekkor senki nem volt, aki a kaszkadőrfeladatokért felelhetett volna, nem volt nekik erre a napra előjegyezve semmiféle feladat. Mint elmondta a lapnak, ha megkérdezték volna, nemcsak ahhoz ragaszkodott volna, hogy egy profi sofőr legyen a kormány mögött, de azt is ellenőriztette volna, hogy az autó megfelelő állapotban van-e. Mint kiderült, az autó ülése nem volt megfelelően rögzítve, és a váltója sem működött megbízhatóan. 

Az autós mutatványok terén régi profinak számító Adams arról nem mondott semmit, hogy szerinte direkt nem szóltak-e neki vagy részlegének azon a napon. Tarantino korábban azzal védekezett, hogy egyikük sem gondolt arra, hogy ez egy kaszkadőrmutatvány lenne, egyszerűen vezetésként gondoltak rá. 

link Forrás

Thurman, miután a New York Timesnak beszélt az esetről, Instagramra is posztolt egyet hétfőn, melyben a balesetet bemutató videó mellé azt írta, hogy bűncselekményszámba ment az a hanyagság, amivel találkozott. Ugyanakkor azt nem gondolja, hogy rosszhiszemű indítékok vezették volna ezt a döntést. Viszont a baleset után három producer mindent megtett, hogy ne derüljön ki az eset, itt már Thurman feltételezte a rosszhiszeműséget. 

A hollywoodi színészszakszervezet is megszólalt, szerintük egyértelműen kaszkadőrmutatványról volt szó, és be kellett volna tartani a biztonsági előírásokat. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.