Arra kelek, hogy mexikói celebek élőben elemzik ki a barátnőm koleszos hajszárítóját

MŰVÉSZET
2018 február 10., 12:38
comments 54

Mi ez?

photo_camera Fotó: Csákvári Péter

Egy magyar fotós „Sikeres vadászat” című műve a vadonatúj, Dirty Little Fellas (Mocskos kis fickók) című sorozatából.

És ez?

photo_camera Fotó: Csákvári Péter

És ez mi?

link Forrás

Egy mexikói tévé keddi adása, amiben a helyi hírességek ennek a magyar fotósnak a vicces munkáin ámuldoznak.

A 444-en tavaly októberben bemutatott Csákvári Péter ételfotós hazai szinten már elég menő volt, amikor 2016-ban besokallt és elment fél évre meditálni a Csatorna-szigetek egyik, szinte néptelen, 50 lakosú tagjára. Itt, unatkozás közben jött az ötlet, ami világhírűvé tette. Egy nagyobb szigetre kirándulva egy modellboltban ugyanis olyan apró figurákat vett észre, amiket vasúti terepasztalokhoz használnak. Vett párat, majd teljesen hétköznapi tárgyakkal párosítva őket néha szürreális, néha vicces, néha csak meglepő jelenteket rendezett be és fotózott le.

link Forrás

Az első sorozata máris befutott, miután a képek megjelentek a Bored Panda blogon, majd nagy cikket írt róla a brit Daily Mail. Csákvári azóta a neten és az offline világban is pörög, a mexikói tévés szereplés előtt cikkeztek róla Japánban, Spanyolországban, és egy ukrán légitársaság fedélzeti magazinja is írt róla.

photo_camera Vége a fejfájásnak Fotó: Csákvári Péter

De Csákvárira - az új sorozatát nézve - szerencsére nem úgy hatott a siker, hogy középutas, jólfésült irányba ment volna el a mainstream megjelenések miatt. A cikkünk elején, illetve itt látható fotók is mutatják, hogy maradt a vonzalom a tabunak tartott témák - drogok, szex, menstruáció - iránt. 

photo_camera Fotó: Csákvári Péter

De az új szériának vannak olyan darabjai, amik már virtigli műalkotásként is erősek, nemcsak vicces, csavaros fotók. Itt példának az egyik új kedvencem, a Sponge mower, vagyis a Szivacsnyíró:

photo_camera Fotó: Csákvári Péter

Csákvári erről azt mondta a 444-nek, hogy

„Az újabb sorozat egy kicsit mélyebb, egy picit gusztustalanabb, egy parányit pofátlanabb és egy aprócska görbe tükröt állít. Megszaporodtak itthon és az élelmiszerboltokban tett felkutató túráink a barátnőmmel az újabb tárgyak után, amiket képzeletben felnagyítunk. Egy hűtő egy egész város, egy bolt egy bolygó.” 

photo_camera Fotó: Csákvári Péter

A sorozat leleplezi az éjszakai műszakja végén így lazító Mikulást:

photo_camera Fotó: Csákvári Péter

De azért nem minden csak ARRÓL szól ebben a világban sem. Az ember néha csak úgy lazul:

photo_camera Fotó: Csákvári Péter

vagy evezget egyet a mosogatóban:

photo_camera Fotó: Csákvári Péter

Akit érdekelnek a folyamatosan érkező új darabok, az figyelje az fb-oldalt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.