Elég meggyőző látványt nyújt Lázár János tanácsadójának vadászkastélya

A Magyar Narancs még karácsony idején írt részletesen arról a némi eufemizmussal csak Nagyréti Vendégháznak aposztrofált vadászkastélyról, amelyet két éve még az Átlátszó szúrt ki először, amely a Hódmezővásárhely mellett terülő batidai tanyavilág szélén épült fel, és amit a környékbeliek közül sokan Lázár Jánoshoz kapcsolnak.

Most Németh Dániel, a lap fotósa egy drónnal ment az épületegyüttes fölé, és elég meggyőző felvételeket készített. 

A miniszter tagadja, hogy köze lenne az építményhez, és ezt hivatalos iratok sem támasztják alá, de sok jel árulkodik arról, hogy valószínűleg olyan nagyon nem lephette meg az építkezés. 

2015 óta az ingatlan papíron Kulik Jenő hódmezővásárhelyi ügyvéd nevén van, ő kezdett építkezni, noha a Narancs által felkeresett helyiek szerint " jól látható vagyona" nem volt, legalábbis akkora, amiből következett volna, hogy vadászkastély építésre szánja magát. 

A lap szerint ráadásul Kulik vadászni sem szokott, viszont még a politikai pályája indulása előtti időkből ismeri Lázárt: adott jogi tanácsokat is neki még hódmezővásárhelyi polgármesterként, majd később a Miniszterelnökség élén is.  

Lázárt aligha lepte meg az építkezés: a földhivatali adatokból az látszik, hogy az épületet, illetve az ingatlant a miniszter családtagjainak birtokai és földjei ölelik körbe, és mellette fekszik annak a vadászterületnek, amit nemrég szerzett meg 20 évre a Lázárt is tagjai közt tudó vadásztársaság. (Magyar Narancs)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.