Elég meggyőző látványt nyújt Lázár János tanácsadójának vadászkastélya

2018 február 11., vasárnap 14:52
348

A Magyar Narancs még karácsony idején írt részletesen arról a némi eufemizmussal csak Nagyréti Vendégháznak aposztrofált vadászkastélyról, amelyet két éve még az Átlátszó szúrt ki először, amely a Hódmezővásárhely mellett terülő batidai tanyavilág szélén épült fel, és amit a környékbeliek közül sokan Lázár Jánoshoz kapcsolnak.

Most Németh Dániel, a lap fotósa egy drónnal ment az épületegyüttes fölé, és elég meggyőző felvételeket készített. 

A miniszter tagadja, hogy köze lenne az építményhez, és ezt hivatalos iratok sem támasztják alá, de sok jel árulkodik arról, hogy valószínűleg olyan nagyon nem lephette meg az építkezés. 

2015 óta az ingatlan papíron Kulik Jenő hódmezővásárhelyi ügyvéd nevén van, ő kezdett építkezni, noha a Narancs által felkeresett helyiek szerint " jól látható vagyona" nem volt, legalábbis akkora, amiből következett volna, hogy vadászkastély építésre szánja magát. 

A lap szerint ráadásul Kulik vadászni sem szokott, viszont még a politikai pályája indulása előtti időkből ismeri Lázárt: adott jogi tanácsokat is neki még hódmezővásárhelyi polgármesterként, majd később a Miniszterelnökség élén is.  

Lázárt aligha lepte meg az építkezés: a földhivatali adatokból az látszik, hogy az épületet, illetve az ingatlant a miniszter családtagjainak birtokai és földjei ölelik körbe, és mellette fekszik annak a vadászterületnek, amit nemrég szerzett meg 20 évre a Lázárt is tagjai közt tudó vadásztársaság. (Magyar Narancs)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt