Lesz Orbán-Putyin találkozó, de a választások után

POLITIKA
2018 február 12., 16:22
comments 36

Reggel írtunk arról, hogy a hosszú hagyományt megtörve, nem látszik nyoma a szokásos év eleji Orbán-Putyin találkozónak. A magyar kormányfő 2013 minden év elején találkozott vagy Moszkvában, vagy Budapesten az orosz elnökkel. A rendszeresség és annak időzítése is szándékos, mondta még Szijjártó Péter tavaly szeptemberben. Cikkünk után az mfor.hu azt a tájékoztatást kapta a Külügyminisztériumtól, hogy

szó sincs arról, hogy lekerült volna a napirendtől az Orbán-Putyin találkozó.

Orbán és Putyin a Papp László Arénában.
photo_camera Orbán és Putyin a Papp László Arénában. Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Mivel az elnökválasztásra készülő Putyinnak, és az országgyűlési választás előtt álló Orbánnak is sűrű a programja az év első negyedévében, a találkozót egy későbbi időpontban tartják meg, írják. Hogy milyen témák kerülnek majd szóba, egyelőre nem közöltek információt, ahogy arról sem, hogy hol lesz az egyeztetés. Miután tavaly Putyin jött Budapestre, idén Moszkva lenne a soros.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.