Rottyon van Putyin

külföld
2018 február 14., 07:12
comments 103

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin – aki a beteges, alkoholista, idős Borisz Jelcintől átvéve a hatalmat az életerejére és egészségére építette az imidzsét – betegségre hivatkozva lemondta az összes hivatalos útját és programját a következő hetekre.

Putyin eddig összesen egyszer mondott le programokat betegség miatt: 2012-ben egy sportsérülésre hivatkozva lemondta a külföldi útjait, és egy időre eltűnt a nyilvánosság elől. (Lehet, hogy nem volt jó ötlet 65 évesen a jeges vízben mártózás?)

Putyinnak a hivatalos tervek szerint hétfőn Szocsiba, kedden a Kremlbe, míg a jövő héten az orosz távol-keletre kellett volna mennie, de az összes programot törölték. Az Independent szerint Putyin már az utolsó nyilvános szereplésén is betegesnek tűnt, végig köhögött, és a hangja sem volt az igazi.

Putyin szakadó esőben koszorúzik 2017. június 22-én Moszkvában.
photo_camera Putyin szakadó esőben koszorúzik 2017. június 22-én Moszkvában. Fotó: Alekszej Druzsinyin / Szputnyik /AFP

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő azt mondta, sima megfázásról van szó, ami szerinte érthető, mert Oroszországban ilyenkor elég hideg van. Korábban viszont azt mondta, a vasárnapi repülőgép-katasztrófa miatt mondták le Putyin programjait.

Az elnök éppen akkor lett beteg, amikor az orosz hatóságok azzal fenyegetőznek, hogy ha Alekszej Navalnij – akit nem hagytak elindulni a márciusi elnökválasztáson –, vagy az Instagram és a Youtube nem szedik le az ellenzéki vezető új, leleplező videóját, Oroszországban blokkolhatják a két oldalt. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.