Trump ügyvédje azt állítja, a saját pénzéből fizette ki a 130 ezer dollárt a hallgatásáért a pornószínésznőnek, aki lefeküdt Trumppal

külföld
2018 február 14., 09:05
comments 119

Az amerikai elnök magánügyvédje kedd este nyilatkozatot adott ki arról, hogy a saját pénzéből 130 ezer dollárt fizetett hallgatásáért annak a pornószínésznőnek, akivel állítólag 2006-ban az akkor még csak ingatlanmágnás Donald Trump lefeküdt.

Trump és Stephanie Clifford (Stormy Daniels) 2006-ban, a pornószínésznő Myspace-oldalára feltöltött képen.
photo_camera Trump és Stephanie Clifford (Stormy Daniels) 2006-ban, a pornószínésznő Myspace-oldalára feltöltött képen.

A Wall Street Journal egy januári cikkében írta meg, hogy Michael Cohen ügyvéd 2016 októberében juttatta el Stephanie Cliffordhoz a pénzt, hogy a pornóiparban Stormy Daniels néven ismert színésznő ne beszéljen nyilvánosan a viszonyról a választási kampány idején.

Cohen most a New York Timesnak elküldött nyilatkozatban azt állítja, hogy Donald Trump nem térítette meg neki ezt az összeget sem holdingja vagyonából, sem az elnökválasztási kampánya terhére. Az ügyvéd azt írta:

„A Stephanie Cliffordnak történt kifizetés törvényes tranzakció volt, és nem hozzájárulás a kampányköltségekhez.”

Cohen elmondta a lapnak, hogy egy hasonló nyilatkozatot küldött a szövetségi választási bizottságnak is, mert az ügyben panaszt tett a testületnél a Common Cause nevű civil lobbiszervezet. A Common Cause arra kérte a választási bizottságot, hogy vizsgálja ki a 130 ezer dollár eredetét, és állapítsa meg, hogy a tranzakció nem minősül-e közvetett módon fizetett és túlságosan nagy összegű kampányfinanszírozásnak. Cohen azt mondta: a panaszban szereplő állításokat nem támasztották alá tényekkel, és jogilag értékelhetetlenek.

Egy héttel a The Wall Street Journal jelentése után az In Touch megjelentetett egy interjút, ami Clifforddal készült 2011-ben, és amiben a színésznő azt állította, hogy szexuális kapcsolata volt Trumppal, miután találkozott vele egy golfversenyen a nevadai Tahoe-tónál. Ez egy évvel azután történt, hogy Donald Trump elvette a harmadik, mostani feleségét, Melaniát, és 4 hónappal azelőtt, hogy megszületett a fiuk, Barron.

Donald Trump és a First Lady táncol, miután beiktatták a 45. amerikai elnököt 2017. január 20-án.
photo_camera Donald Trump és a First Lady táncol, miután beiktatták a 45. amerikai elnököt 2017. január 20-án. Fotó: Chip Somodevilla / Getty Images

Január végén megjelent egy nyilatkozat Stephanie Clifford nevében, és ebben az szerepelt, hogy soha nem volt szexuális kapcsolata Donald Trumppal. De Clifford még aznap szerepelt egy tévéműsorban, és úgy tűnt, elhatárolódik a nyilatkozattól. Azt mondta, nem tudja kitől származik, és a rajta szereplő aláírás sem olyan, mint az övé.

A Fehér Ház közleményben határozottan tagadta, hogy Donald Trumpnak és Stephanie Cliffordnak bármikor szexuális kapcsolata lett volna. Azóta, hogy Trump indult az elnökválasztáson, és azóta is, hogy elnök lett, több nő vádolta meg őt szexuális zaklatással, illetve azzal, hogy fogdosta. Donald Trump minden ilyen vádat tagad. (MTI, New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.