Trump szerint mentálisan zavart volt a floridai lövöldöző

2018 február 15., csütörtök 15:02
62

Sok jel mutat arra, hogy a floridai lövöldöző mentálisan zavart volt, az iskolából a rossz, kiszámíthatalan viselkedése miatt csapták ki. A szomszédok és osztálytársak tudták, hogy bajok vannak vele. Mindig jelentsék az ilyen esteket a hatóságoknak, újra és újra!

Ezt twitelte ki legutóbb Donald Trump amerikai elnök a floridai mészárlásról.

A bejegyzés olyan, mintha Trump elfelejtette volna, hogy mi volt az elnöksége egyik első fontos belpolitikai döntése pont egy éve, 2017. februárjában. Az, hogy visszavont egy Barack Obama által 2012-ben, a Sandy Hook általános iskolában történt, 26 áldozattal járó lövöldözés után kezdeményezett törvényt. Egy olyan törvényt, ami éppen azt célozta, hogy a diagnosztizált mentális betegek és az önmagukról gondoskodni képtelenek nehezebben juthassanak lőfegyverhez.

A mostani floridai tömeggyilkost, Nikolas Cruzt korábban elmeosztályon kezelték, és annyira összeférhetelen és ijesztő volt a viselkedése, hogy tavaly megtiltották neki, hogy hátizsákkal lépjen az iskola területére.

Bár természetesen nincs összefüggés, a 10 legtöbb áldozatot követelő amerikai lövöldözős tömegyilkosság közül 3 is Trump rövid elnöksége alatt történt:

  • az első helyezett tavalyi Las Vegas-i mészárlás, 58 halottal
  • a negyedik helyezett texasi, Sutherland Springs-i templomi lövöldözés 26 áldozattal
  • és a mostani, a lista nyolcadik helyét elfoglaló floridai iskolai lövöldözés 17 halottal.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt