Trump szerint mentálisan zavart volt a floridai lövöldöző

külföld
2018 február 15., 15:02
comments 62

Sok jel mutat arra, hogy a floridai lövöldöző mentálisan zavart volt, az iskolából a rossz, kiszámíthatalan viselkedése miatt csapták ki. A szomszédok és osztálytársak tudták, hogy bajok vannak vele. Mindig jelentsék az ilyen esteket a hatóságoknak, újra és újra!

Ezt twitelte ki legutóbb Donald Trump amerikai elnök a floridai mészárlásról.

A bejegyzés olyan, mintha Trump elfelejtette volna, hogy mi volt az elnöksége egyik első fontos belpolitikai döntése pont egy éve, 2017. februárjában. Az, hogy visszavont egy Barack Obama által 2012-ben, a Sandy Hook általános iskolában történt, 26 áldozattal járó lövöldözés után kezdeményezett törvényt. Egy olyan törvényt, ami éppen azt célozta, hogy a diagnosztizált mentális betegek és az önmagukról gondoskodni képtelenek nehezebben juthassanak lőfegyverhez.

A mostani floridai tömeggyilkost, Nikolas Cruzt korábban elmeosztályon kezelték, és annyira összeférhetelen és ijesztő volt a viselkedése, hogy tavaly megtiltották neki, hogy hátizsákkal lépjen az iskola területére.

Bár természetesen nincs összefüggés, a 10 legtöbb áldozatot követelő amerikai lövöldözős tömegyilkosság közül 3 is Trump rövid elnöksége alatt történt:

  • az első helyezett tavalyi Las Vegas-i mészárlás, 58 halottal
  • a negyedik helyezett texasi, Sutherland Springs-i templomi lövöldözés 26 áldozattal
  • és a mostani, a lista nyolcadik helyét elfoglaló floridai iskolai lövöldözés 17 halottal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.