A héten egyetlen migráns sem jött Magyarországra illegálisan, de azért a kormány fél évvel meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet

POLITIKA
2018 február 16., 15:30
comments 84

Pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy Orbán Viktor miniszterelnök márciustól szeptemberig, fél évvel meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet az ország egész területén.

Ez az a válsághelyzet, amelyet még a kormány 2015 őszén, a menekültválság tetőpontján talált ki, nem sokkal később el is rendelték, legutóbb pedig tavaly augusztusban hosszabbították meg. A hosszabbítás idén márciusban járt volna le, ezt Orbán Viktor nem várta meg, ezért rendeletben meghosszabbította még fél évvel.

Nos, arra a Magyar Közlönyben nem tért ki a miniszterelnök, miért kellett meghosszabbítani a válsághelyzetet, a rendőrség honlapja alapján azonban minimum kétséges, hogy a tömeges bevándorlás miatt:

A héten egyetlen illegális migránst sem fogtak el a rendőrök Magyarországon.

A múlt heti eresztés kicsit talán indokoltabbá teheti az egész országra elrendelt válsághelyzetet: akkor 5 elfogott migránsról számoltak be. Arra viszont tökéletes a válsághelyzet, hogy például a rendőrségi kisbuszok cseréjéhez ne kelljen közbeszerzést kiírni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.