Az oroszok teljesen kiakadtak az amerikai ügyész vádemelésén

Az oroszok teljesen kiakadtak azon, hogy az amerikai különleges ügyész, Robert Mueller pénteken 13 oroszt vádolt meg azzal, hogy csalással beavatkoztak a 2016-os amerikai választásba. Nincs bizonyíték arra, hogy Oroszország beavatkozott volna a 2016-os amerikai elnökválasztásba - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken az Euronews hírcsatornának nyilatkozva.

"Nem tudtunk jósolni, és persze nem tudtunk volna beavatkozni, és nem is avatkoztunk be. Folyamatosan a kampányfolyamatba való állami beavatkozásról beszélnek, de mindeddig egyetlen bizonyítékot sem láttam. A minap az amerikai külügyminiszter kiberbiztonságért felelős belbiztonsági tanácsadója világosan kijelentette: nincs rá bizonyíték, hogy Oroszország beavatkozott volna a legutóbbi elnökválasztási kampányba" - mondta Lavrov a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség beszámolója szerint.

"Olyan nem létezik az Egyesült Államokban, hogy másfél év alatt, amióta ez a vizsgálat folyik, egyetlen tény sem szivárgott volna ki... Ha lett volna valamilyen 'lángocska', annak a füstje azonnal látszott volna" - tette hozzá.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője abszurdnak nevezte a pénteken bejelentett vádemelést.

"Tizenhárman voltak az amerikai igazságügyi minisztérium szerint, tizenhárman a szakszolgálatok milliárdos költségverésével szemben? A felderítéssel és az elhárítással szemben, a legújabb technikákkal szemben? Abszurdum? Igen. De ez az amerikai politikai valóság" - írta a Facebook-on Zaharova. (MTI)