Megkérdezték Pintértől, miért vonták vissza a menekülteket segítő belügyi pályázatokat, erre ő igazi profiként kerülte ki a válaszadást

POLITIKA
2018 február 16., 15:56
comments 50

Idén januárban, nem sokkal azután, hogy a Heti Válasz felidézte, hogy a kormánynak van hosszú távú migrációs terve, és az ahhoz kapcsolódó pályázatokon a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány támogatását is élvező Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület több 100 millió forintot nyert, a Belügyminisztérium indoklás nélkül visszavonta a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap 2017-2018. évi munkaprogramjában 2017. december 8-án közzétett pályázatokat.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő február elején megkérdezte Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy erre mi szükség volt, mi lesz így a pénzzel, és tervezik-e újra pályázatok kiírását menekült és oltalmazotti státuszban lévő emberek számára.

Pintér Sándor pénteken válaszolt is, azt írta, hogy ezeknek a pályázatoknak a visszavonásáról a Belügyminisztérium saját hatáskörében dönthet, “e tekintetben indoklási kötelezettség pedig nem terheli”. Ennyi, a forrásokat pedig még 2020-ig felhasználhatják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.