Megkérdezték Pintértől, miért vonták vissza a menekülteket segítő belügyi pályázatokat, erre ő igazi profiként kerülte ki a válaszadást

Idén januárban, nem sokkal azután, hogy a Heti Válasz felidézte, hogy a kormánynak van hosszú távú migrációs terve, és az ahhoz kapcsolódó pályázatokon a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány támogatását is élvező Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület több 100 millió forintot nyert, a Belügyminisztérium indoklás nélkül visszavonta a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap 2017-2018. évi munkaprogramjában 2017. december 8-án közzétett pályázatokat.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő február elején megkérdezte Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy erre mi szükség volt, mi lesz így a pénzzel, és tervezik-e újra pályázatok kiírását menekült és oltalmazotti státuszban lévő emberek számára.

Pintér Sándor pénteken válaszolt is, azt írta, hogy ezeknek a pályázatoknak a visszavonásáról a Belügyminisztérium saját hatáskörében dönthet, “e tekintetben indoklási kötelezettség pedig nem terheli”. Ennyi, a forrásokat pedig még 2020-ig felhasználhatják.