Nagyot erősödtek a floridai iskolai lövöldözésnél használt fegyver gyártójának részvényei

1,49 százalékkal erősödtek csütörtökön az American Outdoor Brands részvényei az Egyesült Államokban, 8,8 millió dollárral feltornászva a cég értékét. Ez a vállalat a tulajdonosa a Smith & Wessonnak, a fegyvergyártónak, amely azt az AR-15-ös puskát is gyártotta, amit Nikolas Cruz használt Floridában, amikor volt iskolájában megölt 17 embert

A részvények már szerdán, közvetlenül a lövöldözés után is felfelé indultak meg, aznap 5,6 százalékkal erősödtek a papírok. 

Fotó: GEORGE FREY/AFP

Egyáltalán nem ritka, hogy egy tömegmészárlás után drágábbak lesznek a fegyvergyártók részvényei: mivel ilyenkor mindig felerősödik a vita arról, hogy szigorítani kéne az országban a fegyvervásárlást, sokan megrohanják a boltokat, hogy addig szerezzenek be maguknak fegyvert, amíg még biztosan lehet, a cégek pedig komoly bevételre tesznek így szert. 

Ez volt amúgy a harmadik alkalom, hogy egy M&P15-puskát használtak tömegmerénylethez az Egyesült Államokban. Az eredetileg a hatóságok számára kialakított fegyver kereskedelmi forgalomban kapható verzióját 2006-ban mutatták be, az alacsony, 5-600 dolláros árnak köszönhetően pedig mára az egyik legnépszerűbb "sport"puska lett az országban. (AP, TIME)