Nagyot erősödtek a floridai iskolai lövöldözésnél használt fegyver gyártójának részvényei

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

1,49 százalékkal erősödtek csütörtökön az American Outdoor Brands részvényei az Egyesült Államokban, 8,8 millió dollárral feltornászva a cég értékét. Ez a vállalat a tulajdonosa a Smith & Wessonnak, a fegyvergyártónak, amely azt az AR-15-ös puskát is gyártotta, amit Nikolas Cruz használt Floridában, amikor volt iskolájában megölt 17 embert

A részvények már szerdán, közvetlenül a lövöldözés után is felfelé indultak meg, aznap 5,6 százalékkal erősödtek a papírok. 

Fotó: GEORGE FREY/AFP

Egyáltalán nem ritka, hogy egy tömegmészárlás után drágábbak lesznek a fegyvergyártók részvényei: mivel ilyenkor mindig felerősödik a vita arról, hogy szigorítani kéne az országban a fegyvervásárlást, sokan megrohanják a boltokat, hogy addig szerezzenek be maguknak fegyvert, amíg még biztosan lehet, a cégek pedig komoly bevételre tesznek így szert. 

Ez volt amúgy a harmadik alkalom, hogy egy M&P15-puskát használtak tömegmerénylethez az Egyesült Államokban. Az eredetileg a hatóságok számára kialakított fegyver kereskedelmi forgalomban kapható verzióját 2006-ban mutatták be, az alacsony, 5-600 dolláros árnak köszönhetően pedig mára az egyik legnépszerűbb "sport"puska lett az országban. (AP, TIME)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.