Bevetik a brazil hadsereget Rio de Janeiróban

külföld
2018 február 17., 08:46
comments 70

A rendőrség nem bír már azzal a riói bűnözési hullámmal, ami a világhírű karnevál idején különösen veszélyessé tette a brazil várost, ezért a kormány úgy döntött, bevetik a hadsereget a turisták és a városlakók biztonságának szavatolása érdekében.

Michel Temer elnök már pénteken aláírta az ezt lehetővé tevő határozatot, ami a tervek szerint 2018 végéig érvényben is marad. Az elnök elismerte, hogy ez extrém intézkedés, de valamit mindenképpen tenni kell, hiszen a szervezett bűnözői csoportok mostanra szinte teljesen átvették Rio de Janeiro irányítását.

A bejelentés után Rio állam biztonsági vezetője lemondott. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.