Bevetik a brazil hadsereget Rio de Janeiróban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A rendőrség nem bír már azzal a riói bűnözési hullámmal, ami a világhírű karnevál idején különösen veszélyessé tette a brazil várost, ezért a kormány úgy döntött, bevetik a hadsereget a turisták és a városlakók biztonságának szavatolása érdekében.

Michel Temer elnök már pénteken aláírta az ezt lehetővé tevő határozatot, ami a tervek szerint 2018 végéig érvényben is marad. Az elnök elismerte, hogy ez extrém intézkedés, de valamit mindenképpen tenni kell, hiszen a szervezett bűnözői csoportok mostanra szinte teljesen átvették Rio de Janeiro irányítását.

A bejelentés után Rio állam biztonsági vezetője lemondott. (Financial Times)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.