Volt CIA-igazgató: Mi is beavatkozunk más országok választásaiba, de nekünk jó okunk van rá

külföld
2018 február 19., 12:28
comments 114

Miután pénteken vádat emeltek 13 orosz állampolgár ellen a 2016-os amerikai választásokba való beavatkozás miatt, a Fox News műsorában James Woolsey-t, a CIA volt igazgatóját kérdezték a témáról. Woolsey 1993 és ‘95 között vezette a CIA-t.

link Forrás

A beszélgetés vége a legérdekesebb, ahol a volt igazgató megkapja a kérdést, Amerika is beavatkozott-e már más országok választásaiba.

Woosley pedig azt mondja, igen, volt rá példa. „De csak akkor, ha Amerikának nagyon jó oka van rá, és a demokrácia érdekében teszi.”

Példának a negyvenes évek görög és olasz választásait hozza fel, amikor azt kellett megakadályozni, hogy a kommunisták hatalomra kerüljenek.

link Forrás

- De már nem csináljuk ezt, ugye?, kérdezi Laura Ingraham műsorvezető.

- Háát….

És akkor Woolsey valami utánozhatatlan dolgot csinál, mire Ingraham is nevetésben tör ki.

„De tényleg csak akkor, ha nagyon jó okunk van rá” - ismétli meg Woosley.

A londoni orosz nagykövetség szerint Woosley szavai mindent elmondanak.

Arról, hogy Amerika száz éve hekkel szét választásokat világszerte, mi is részletesen írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.