Volt CIA-igazgató: Mi is beavatkozunk más országok választásaiba, de nekünk jó okunk van rá

Miután pénteken vádat emeltek 13 orosz állampolgár ellen a 2016-os amerikai választásokba való beavatkozás miatt, a Fox News műsorában James Woolsey-t, a CIA volt igazgatóját kérdezték a témáról. Woolsey 1993 és ‘95 között vezette a CIA-t.

A beszélgetés vége a legérdekesebb, ahol a volt igazgató megkapja a kérdést, Amerika is beavatkozott-e már más országok választásaiba.

Woosley pedig azt mondja, igen, volt rá példa. „De csak akkor, ha Amerikának nagyon jó oka van rá, és a demokrácia érdekében teszi.”

Példának a negyvenes évek görög és olasz választásait hozza fel, amikor azt kellett megakadályozni, hogy a kommunisták hatalomra kerüljenek.

- De már nem csináljuk ezt, ugye?, kérdezi Laura Ingraham műsorvezető.

- Háát….

És akkor Woolsey valami utánozhatatlan dolgot csinál, mire Ingraham is nevetésben tör ki.

„De tényleg csak akkor, ha nagyon jó okunk van rá” - ismétli meg Woosley.

A londoni orosz nagykövetség szerint Woosley szavai mindent elmondanak.

Arról, hogy Amerika száz éve hekkel szét választásokat világszerte, mi is részletesen írtunk.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.