A 444 jogerősen megnyerte a parkolási pert Ferencváros ellen

jog
2018 február 20., 18:10
comments 150

A IX. kerületi önkormányzat és a FEV IX. vagyonkezelő a sötét parkolási ügyeket feltáró cikkünket és videónkat támadta meg 13 pontban. A Fővárosi Ítélőtábla 2018. február 20-án jogerősen minden pontban a 444.hu-nak adott igazat. 

Az anyagokban szó volt hamis parkolójegyekről, a kerületi kasszából fájóan hiányzó százmilliókról, a tulajdonosi lánc végén álló, milliárdos parkolási csalással vádolt üzemeltetőről és a kerületi szocialisták és fideszesek összjátékáról. 

A képviselőtestület már az elsőfokú ítélet után úgy döntött, hogy a nyilvánosság nyomásának engedve felbontja a szerződést a parkolást üzemeltető FER-PARK 2010 Kft.-vel és új közbeszerzést ír ki.

A perek költségeit a ferencvárosi adófizetők állják. Hogy ez mennyi pontosan, azt még nem tudjuk, de az önkormányzattól már kikértük az ügyvédi költségekre vonatkozó dokumentumokat.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.