A Clooney házaspár 500 ezer dollárral támogatja a fegyverek elleni felvonulást

George és Amal ClooneyFotó: TIZIANA FABI/AFP

500 ezer dollárral támogatja George Clooney és Amal Clooney a washingtoni March for Our Lives felvonulást, amely a fegyvervásárlás és fegyvertartás szigorításáért indul útjára Washingtonban március 24-én. 

Az évtizedek óta vitatémát jelentő kérdés a múlt szerdai floridai iskolai lövöldözés után éleződött ki ismét. 17 ember (köztük 11 gyerek) halt meg a floridai középiskolában történt mészárlásban. A felvonulást öt olyan diák kezdeményezte, akik maguk is ott voltak a lövöldözés helyszínén. 

 "A gyerekeink élete múlik ezen" 

- adott egyenes és egyértelmű választ arra a kérdésre a házaspár, hogy miért támogatják a mozgalmat és a generációt, amely most felemelte a hangját. A szervezők egyike az az Emma Gonzalez, aki hétvégén szenvedélyes beszédben fújt ébresztőt az amerikaiaknak. 

Jeffrey Katzenberg producer és felesége is 500 ezer dollárral támogatja a menetet, de kiállt a kezdeményezés mellett több ismert médiaszemélyiség, többek közt Amy Schumer, Justin Bieber, Lady Gaga és Julianne Moore is. (Hollywood Reporter)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.