A Clooney házaspár 500 ezer dollárral támogatja a fegyverek elleni felvonulást

külföld
2018 február 20., 21:57
comments 123
George és Amal Clooney
photo_camera George és Amal Clooney Fotó: TIZIANA FABI/AFP

500 ezer dollárral támogatja George Clooney és Amal Clooney a washingtoni March for Our Lives felvonulást, amely a fegyvervásárlás és fegyvertartás szigorításáért indul útjára Washingtonban március 24-én. 

Az évtizedek óta vitatémát jelentő kérdés a múlt szerdai floridai iskolai lövöldözés után éleződött ki ismét. 17 ember (köztük 11 gyerek) halt meg a floridai középiskolában történt mészárlásban. A felvonulást öt olyan diák kezdeményezte, akik maguk is ott voltak a lövöldözés helyszínén. 

 "A gyerekeink élete múlik ezen" 

- adott egyenes és egyértelmű választ arra a kérdésre a házaspár, hogy miért támogatják a mozgalmat és a generációt, amely most felemelte a hangját. A szervezők egyike az az Emma Gonzalez, aki hétvégén szenvedélyes beszédben fújt ébresztőt az amerikaiaknak. 

Jeffrey Katzenberg producer és felesége is 500 ezer dollárral támogatja a menetet, de kiállt a kezdeményezés mellett több ismert médiaszemélyiség, többek közt Amy Schumer, Justin Bieber, Lady Gaga és Julianne Moore is. (Hollywood Reporter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.